Tojáskereséssel és Star Wars-os csokitojással készül az Auchan húsvétra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 10. 11:30

Több mint egy millió csokifigurával és másfél millió csokitojással – köztük újdonságként Star Wars-os tojással is – várja vásárlóit az Auchan húsvét előtt. A szemfüles gyerekeknek április 8-án egy játék keretében ajándék csokitojásokat is hozhat a húsvét. A vásárlók számos sonkaféléből válogathatnak, amelyben a 900 Ft/kg-os kötözött lapocka éppúgy megtalálható, mint a különleges pármai szarvas- vagy marhasonka. Az Auchan tapasztalata szerint idén is sláger termék lesz a hagyományos fonott és foszlós kalács.

Auchan
A vásárlók a minőségi, hagyományos sonkákat keresik

A húsvéti szezonban a hagyományokhoz híven ugrásszerűen megnő a kereslet a sonkák, a füstölt és füstölt-főtt termékek iránt. Az Auchan áruházak ezen termékek éves forgalmának közel harmadát bonyolítják ebben a néhány hétben, köztük 500-600 tonna füstölt terméket. A legjobban keresett termékek a kötözött sonka, a kötözött lapocka, a füstölt csülök és tarja, a hagyományos parasztsonka és a parasztlapocka.

A magyar vásárlóknak számít termékválasztáskor a termék kedvező ára, a felhasznált minőségi alapanyagok és a készítési mód is. Az áruházlánc húsvéti önkiszolgáló termékválasztékának több mint 70%-a, míg a csemege pultos kínálatának több mint 90%-a magyar beszállítótól származik, ez is sok vásárlónak fontos szempont. Egyre több vásárló fogyaszt szárnyast húsvétkor is, így a hagyományos sonkafélék baromfi változataiból is egyre szélesebb az ünnepi kínálat. Az Auchan egyre színesebb választékában minden vásárló megtalálhatja a pénztárcájához leginkább illő terméket, hiszen gyorspácolt hústermékeket már 1000 Ft/kg ár alatt, a hagyományos füstölésű termékek pedig már 2000 Ft/kg ár alatt is elérhetők. Az ínyenc vásárlóknak pedig különleges pármai szarvas- és marhasonkával készülnek az áruházak.

Star Wars-os csokitojás is lehet a locsolkodók jutalma

Édességek terén a minőségi tejcsokoládé nyúlfigurák és a tejcsokoládé tojások a slágertermékek, étcsokoládét kevesebben választanak. A piros csokitojás természetesen az idei ünnepnek is elengedhetetlen ajándéka, de különleges változatokat is találunk, idei újdonságok az ifjú locsolók kedvencei közül a Star Wars-os vagy MotoGP-s csokitojások. Csak csokitojásból több mint másfél milliót, egyéb csokifigurából további egy millió darabot értékesítenek az Auchan áruházak a húsvéti szezonban. Ami az árakat illeti, akár 25 Ft-tól is találhatunk húsvéti édességet a polcokon, míg a legdrágább csokifigurás ajándék több mint 7000 Ft-ba kerül.

Nagyobb tojás, klasszikus kalács és bejgli a húsvéti asztalon

A húsvéti bevásárláskor egyre többen keresik a nagyobb, M-es, valamint L-XL-es tojásokat, első sorban 10 db-os kiszerelésben. Tavaly közel 45 millió db tojást értékesítettek az Auchan magyarországi áruházaiban az ünnepet megelőző néhány napban, és most is hasonló forgalomra készül az áruházlánc.

Az ünnepi lakomák másik elengedhetetlen kelléke, a kalács, melyből széles, helyben készült kínálattal és szezonális különlegességekkel készül az Auchan. A hagyományos termékek közül a kakaós, mazsolás, illetve sós fonott és a foszlós kalácsot kedvelik különösen a vásárlók, a legnépszerűbb az 500 grammos kiszerelés. Ezen felül sok család várja a vendégeket ünnepi bejglivel, amely az Auchan áruházakban helyben, saját cukrászatban készül diós és mákos ízesítésben.

Kapcsolódó cikkeink