Többségi tulajdonos lett a Beiersdorf a belga S-Biomedicben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 21. 09:41

Többségi részesedést szerzett a Beiersdorf az S-Biomedic NV belga élettudományokkal foglalkozó vállalatban, amely a bőr mikrobiomot kutatja.

A Beiersdorf 2018-ban vállalati kockázati tőkebefektetési tevékenysége keretében invesztált az S-Biomedicbe, és a mostani lépés tovább erősíti együttműködésüket.

Az S-Biomedic önálló egységként, a Beiersdorf saját mikrobiom-programjában működik tovább, és kiegészíti a vállalat kutatási tevékenységét ezen a területen – jegyezte meg a Nivea gyártója.

Dr. Gitta Neufang, a Beiersdorf kutatásért és fejlesztésért felelős vezető alelnöke elmondta: “Bőrápolási szakértőként 140 éve a kutatás áll tevékenységünk középpontjában. Az S-Biomedic felvásárlásával a C.A.R.E.+ stratégiánkkal összhangban még tovább növeljük innovációs erőnket. Az S-Biomedic úttörőivel együtt a bőrápolást a következő szintre emeljük, és arra törekszünk, hogy elősegítsük a felmerült fogyasztói igényekre vonatkozó megoldások kifejlesztését.”

Az elmúlt néhány évben a mikrobiom-kutatás nagy figyelmet kapott a tudományban, mivel kiindulópontokat kínál a bőrápolási innovációkhoz.

A Veronika Oudova és Bernhard Paetzold által 2014-ben alapított S-Biomedic a bőr mikrobiomjának egyensúlyával foglalkozik, és élő bőrbaktériumok felhasználásával fejleszt hatóanyagokat kozmetikai termékekhez.

A bőr mikrobiomja baktériumok milliárdjainak élőhelye és a bőr egészségének alapvető tényezője – állítja Beiersdorf – melynek, ha egyensúlya megbomlik, olyan bőrproblémák alakulhatnak ki, mint például az akné.

ESM

Kapcsolódó cikkeink