Több mint félmillió vendéget fogadott Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő tavaly

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 05. 10:30

Több mint félmillió vendég kereste fel a gyógyhellyé nyilvánított üdülőhely, a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő fürdőlétesítményeit 2015-ben – közölte a város önkormányzatának százszázalékos tulajdonában lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

sostoPodlovics Roland elmondta: 505 000 fölött alakult a vendégszám a cég által üzemeltetett park- és élményfürdőben, a tavi szabadtéri strandon, valamint a fürdőházban, illetve a város központjában lévő Júlia-fürdőben.

Hozzátette: egy évvel korábban 460 ezer volt a vendégszám a 2013-ban gyógyhellyé nyilvánított fürdőlétesítményekben, ahol a termálvíz a reumatológiai, a bőr- és a nőgyógyászati betegségek orvosi kezelését támogatja.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy december elején befejeződött Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint összegű komplex idegenforgalmi szolgáltatás-fejlesztése. Az európai uniós támogatásból új gyógyászati szárny épült az Aquarius Élményfürdő épületéhez.

A részlegben, valamint a fürdőházban 2015-ben több mint 130 ezer gyógyvizes terápiás kezelést végeztek az orvosok. Egy évvel korábban 104 ezer gyógykezelést regisztráltak a két létesítményben.

Az új gyógyászati szárny működésétől a betegszám további növekedését várják, 25-30 ezer kezeléssel többet szeretnének elvégezni 2016-ban.

Podlovics Roland tájékoztatása szerint a Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. 2015-ben 1 milliárd 200 millió fölötti árbevételt ért el. A 2014-es évben egymilliárdos volt az önkormányzati cég bevétele. A vezérigazgató elmondta, hogy 2016-ban további vendégszám-növekedésre számítanak, cél a 1,2 milliárdos árbevétel megismétlése. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink