Több mint egymillióan látták a Válaszd a Hazait! videót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 07. 09. 11:30

A Magyar Termék védjegyhasználók közöségi oldalai is profitáltak Válaszd a Hazait! kampányból, amelynek kisfilmjét 1,2 millióan nézték meg a Youtube-on június végéig. A Magyar Termék Nonprofit Kft. reklámkampányának koncepciója az volt, hogy a magyar termékekhez illő legszebb magyar kifejezéseinket állította párhuzamba a hazai termékkel, megmutatva azt: ahogy ezek a szavak hiányoznának a nyelvünkből, úgy a magyar termékek is hiányoznának a magyar háztartásokból.

A reklámfilm kiemelt célja volt, hogy a fiatalabbak között is népszerűsítsék a hazai termékek vásárlását, amit a kampány teljesített is, hiszen a 18-24 éves korosztály volt a második a megtekintők sorában. A statisztika szerint a kisfilm tetszést aratott, mert a megtekintés átlagos időtartama 50 másodperc volt, ami azt jelenti, hogy az átlag felhasználó végignézte az 53 másodperces videót.

Benedek Eszter ügyvezető szerint az imázskampányuk azt is megmutatta, hogyan tudják egymást segíteni a védjegyhasználó cégek a videó felhasználásával a saját közösségi média csatornáikon. Az Abonett például a kisfilm megtekintésére alapozó nyereményjátékot szervezett a Facebook oldalán, ami kiugróan magas megtekintést és interaktivitást hozott számára. Az Abonetthez hasonlóan az Univernek is tízezer feletti megtekintést és több ezres interaktivitást hozott a Facebook márkaoldalain a kisfilmhez kapcsolt játék.

Az ügyvezető szerint ezzel a módszerrel meg tudják többszörözni a kampányuk hatását. A jövőben is olyan marketingaktivitásokra törekszenek, amelyek a Magyar Termék védjegyek népszerűsítésén túl arra is alkalmasak, hogy közvetlenül támogassák a védjegyhasználói márkákat.

A Válaszd a Hazait videó itt látható:

 

Kapcsolódó cikkeink