Több mint 300 saját márkás termékének só-, cukor- és zsírtartalmát csökkentette a Kaufland
A német Kaufland több mint 300 saját márkás termékének só-, cukor- és zsírtartalmát csökkentette 2018 óta, amit 2025-ig további 200 termék esetében fog megtenni.
2020-ban a kiskereskedelmi lánc bevezette a Nutri-Score címkék alkalmazását, hogy ezzel is támogassa a vásárlókat az egyes termékek tápértékadatainak megismerésében. A Nutri-Score értékelés elérhető a lánc saját K-Bio és K-take it veggie márkái alatt forgalmazott termékeknél, és folyamatban van a K-Classic, K-Favourites, K-Wertschatz, K-free és K-to-go termékei esetében is. A cél az, hogy 2023 végére a lánc valamennyi árusított termékén megjelenjen a címke.
Emellett a vállalat táplálkozási kampánynapokat tart iskolákban, ahol táplálkozási szakértő beszélget a diákokkal az egészséges táplálkozás alapjairól.
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl szeretné, ha más szupermarketek is vonzóbbá tennék a gyerekek számára a gyümölcsöt és a zöldséget
A Lidl felszólította a brit szupermarketeket a gyümölcsök és zöldségek…
Tovább olvasom >Újabb célok a tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítása érdekében
Nemzetközi intézkedéscsomagot fogadott el a Lidl a tudatos táplálkozás előmozdítása…
Tovább olvasom >Zöldséget reggelire is! – Az Európai Friss Csapat tavaszi reggelizős tippjei
Sokszor halljuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, hiszen elindítja…
Tovább olvasom >További cikkeink
AKI: tavaly 9 százalékkal emelkedhetett az élelmiszeripari beruházások összértéke
Az élelmiszeripari beruházások összértéke az előzetes adatok alapján 9 százalékkal…
Tovább olvasom >K&H: teljesen átalakította a gondolkodást az infláció
A harmincas, negyvenes, ötvenes éveikben járó magyar vásárlók döntéseit immáron…
Tovább olvasom >Növelte árbevételét és eredményét a 2022-2023-as üzleti évben a Zwack
A Zwack Unicum Nyrt. a 2022. április 1. és 2023.…
Tovább olvasom >