Több mint 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai Michelin-kalauz bemutatójára
Csaknem 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményére, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadásának bemutatójára, amelyen az is kiderül, hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki idén a Michelin-csillagot.
Az európai nagyvárosok legjobb éttermeit felvonultató kiadványt a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében megvalósuló budapesti gálaeseményen mutatják be március 26-án.
Öt olyan ország, amely nem szerepel más Michelin-kiadványban, a gálán tudja meg, hogy mely éttermei kapnak csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh, valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdai közleménye szerint a gála alkalmából a magyar fővárosba hívták Európa Michelin-csillagos éttermeinek séfjeit, akik közül – a visszajelzések alapján – több mint százat várnak Budapestre. A séfek, akik közül több mint 25-en három Michelin-csillagos éttermekből érkeznek, a magyar főváros mellett megismerkedhetnek a magyar gasztronómiával is.
Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként az MTÜ egy zártkörű szakmai napot is szervez: a Belvárosi Piacon Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust, amelyre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett a karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hívnak meg.
Az MTÜ szerint az európai Michelin-kalauz budapesti bemutatója azért is különleges esemény, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonlót Brüsszelben. A magyar főváros így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerésnek számít – hangsúlyozzák az MTI-hez eljuttatott közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >MTÜ-vezérigazgató: sikeres volt a turizmus legmagasabb szintű európai rendezvénye
Budapest közös platformra hozta az európai turizmus kormányzati és piaci…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >