Több ezer érdeklődőt várnak a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék Rendezvénysorozatra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 05. 07. 11:08

Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án – közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.

Idén 10 pincészet 25 féle – előzetes minősítésen átesett – szortimentjéből lehet kóstolni a villányi borvidékhez tartozó községben.
Palkonya legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalon található, 53 présházból álló pincesor, ahol minden évben pünkösdkor kinyílnak a pinceajtók, hogy a borosgazdák széles körben megismertessék legszebb tételeiket – idézték fel a szervezők.
A programokat szombaton délelőttől vasárnap estig tartják nyolc helyszínen. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik majd a Malomparkban, ahol a street foodtól a sváb ételekig mindenfajta harapnivaló megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak – áll a tájékoztatóban.
Pünkösdvasárnap reggeltől késő estig a településen teljes útlezárás lesz érvényben, mindkét nap fesztiválbuszok közlekednek Pécs és Palkonya között. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink