Több ezer érdeklődőt várnak a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék Rendezvénysorozatra
Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án – közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.
Idén 10 pincészet 25 féle – előzetes minősítésen átesett – szortimentjéből lehet kóstolni a villányi borvidékhez tartozó községben.
Palkonya legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalon található, 53 présházból álló pincesor, ahol minden évben pünkösdkor kinyílnak a pinceajtók, hogy a borosgazdák széles körben megismertessék legszebb tételeiket – idézték fel a szervezők.
A programokat szombaton délelőttől vasárnap estig tartják nyolc helyszínen. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik majd a Malomparkban, ahol a street foodtól a sváb ételekig mindenfajta harapnivaló megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak – áll a tájékoztatóban.
Pünkösdvasárnap reggeltől késő estig a településen teljes útlezárás lesz érvényben, mindkét nap fesztiválbuszok közlekednek Pécs és Palkonya között. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >