Több ezer érdeklődőt várnak a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék Rendezvénysorozatra
Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án – közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.
Idén 10 pincészet 25 féle – előzetes minősítésen átesett – szortimentjéből lehet kóstolni a villányi borvidékhez tartozó községben.
Palkonya legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalon található, 53 présházból álló pincesor, ahol minden évben pünkösdkor kinyílnak a pinceajtók, hogy a borosgazdák széles körben megismertessék legszebb tételeiket – idézték fel a szervezők.
A programokat szombaton délelőttől vasárnap estig tartják nyolc helyszínen. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik majd a Malomparkban, ahol a street foodtól a sváb ételekig mindenfajta harapnivaló megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak – áll a tájékoztatóban.
Pünkösdvasárnap reggeltől késő estig a településen teljes útlezárás lesz érvényben, mindkét nap fesztiválbuszok közlekednek Pécs és Palkonya között. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >