Tízmillárd svájci frank fölött a Nestlé nyeresége

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 22. 00:03

A Nestlé nettó profitja 2009-ben 10,4 milliárd svájci frank volt, a cég idén a tavalyinál erősebb növekedésre számít. A Nestlé értékesítési forgalma tavaly 4,1 százalékkal nőtt 107,6 milliárd svájci frankra.

A profit összege elmaradt a svájci óriáscég által 2008-ban kitermelt 18 milliárd svájci franktól, a bázis azonban az Alconban szerzett részesedés eladását is tartalmazta.
Paul Bulcke vezérigazgató az eredményeket úgy kommentálta: a Nestlé az iparágát jelentősen meghaladó mértékben erősödött.
A Nestlé eredményei az elemzői várakozásoknak megfelelően alakultak. A világ legnagyobb csomagolt élelmiszer-gyártóját 2009 első félévében az erős frank és a recesszió együttesen sújtotta.
A következő időszakban azonban csökkentek a nyersanyagárak, a cég pedig az igényekhez igazította árait, hogy minden fogyasztói szegmensben jól teljesíthessen. A Sanford C. Bernstein elemzője leszögezte, hogy a negyedik negyedév különösen erős teljesítményt mutatott minden üzletágban – írja az AP nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink