A Tetra Pak 12 ezer liter tejet ajándékozott rászoruló gyerekeknek

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 15. 12:15

A Budapesti Fővárosi Önkormányzat által fenntartott 38 gyermekotthon lakóinak 12 ezer liter tejet adományozott a Tetra Pak Hungária Zrt.

Az ajándékot egy karácsonyi ünnep keretében csütörtökön adták át jelképesen. A gyermekotthonok az adományt a Tetra Pak raktárhelyiségeiből vihették el.

A tejjel mintegy 2500 gyermeken segítettek – olvasható az adományozó által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Az adománnyal kapcsolatban felhívást tettek közzé az egyik közösségi oldalon. Rövid időn belül négyezren csatlakoztak egy tejkedvelő oldalhoz, mindannyian jelképesen egy-egy liter tejjel ajándékozva meg a gyerekeket. Végül megháromszoroztuk ezt a mennyiséget, hogy mindenhova elegendő tej jusson – mondta el Kampós Jenő, a Tetra Pak Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója.

„A magyarországi gyermekotthonok egyaránt foglalkoznak árva gyermekek és olyan társaik nevelésével, akiket testi vagy értelmi fogyatékosságuk miatt nem tudnak otthon megfelelően ellátni vagy a gyámügyi hatóság veszélyeztetettnek ítéli a gyerekek helyzetét családi környezetükben. Ezeknek a gyerekeknek az egészséges étkeztetésében nagy segítséget jelent a mostani támogatás – mondta Csókay László, Budapest Főváros Önkormányzata Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának osztályvezetője.

A tej az egyik legfontosabb alapélelmiszer, az emberi szervezet elsődleges kalciumforrása. A fejlődésben lévő gyerekek mindennapi táplálkozásában különösen fontos szerepet játszik: magas kalciumtartalma miatt erősíti csontjaikat, emellett foszfor, valamint A-, D-, E-, B1-, B6-, B9-, B12 és C vitamin tartalma miatt elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink