Tízből négy fogyasztó vásárolna precíziós fermentálással készült élelmiszert
Nyitottak a fogyasztók a precíziós fermentációval készült élelmiszerekre – derült ki a Hartman Group által a Cargill-lel és a Perfect Day-jel közösen készített tanulmányból.
Még akkor is, ha a felnőttek nem ismerik a precíziós fermentálást, és nem látnak leírást arról, hogy az pontosan mit jelent, 41% vásárolna ilyen módszerrel készült terméket. E szándék valószínűsége 80%-ra nő azon felnőttek körében, akik ismerik a technológiát, és leírást is látnak arról a termék csomagolásán.
A fogyasztók némiképp fontosabbnak találják a precíziós fermentálással készült termékek biztonságosságát azzal szemben, hogy jó-e az ízük. Ötből három fogyasztó a biztonságot tartja a legfontosabbnak. Azonban az íz is fontos: 52% nyilatkozott úgy, hogy a precíziós fermentálással készült termékeknek kiváló ízűnek kellene lenniük ahhoz, hogy rendszeresen fogyasszák őket.
Számos vállalat használ precíziós fermentációt olyan összetevők előállítására, amelyek most kezdenek piacra kerülni. Más tanulmányok szerint a fogyasztók hajlandóak e technológiával készült élelmiszereket fogyasztani, ha többet tudnak arról, hogy pontosan mi is az és miért alkalmazzák.
Kapcsolódó cikkeink
A spanyol fogyasztók szerint javult a saját márkák minősége
Egy friss tanulmány szerint tízből nyolc spanyol fogyasztó úgy látja,…
Tovább olvasom >Európában a határon átnyúló értékesítés 69%-a a piacterekről származik
A 2023/2024-es pénzügyi évben az határokon átnyúló online piac Európában…
Tovább olvasom >Partnerekkel növelné a precíziós fermentáció alkalmazásának mértékét a francia Danone
Az Activia márka tulajdonosa azt reméli, hogy a most bejelentett…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >