Reklámok és sportesemények

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 01. 14. 11:10

Kiéhezve várják a sportrajongó fogyasztók a sporteseményeket 2021-ben. Az amerikai futball egyre népszerűbb, így a február 7-i Super Bowl nem csak az amerikaiak millióit vonzza. A Cheetos és a Pepsi is készül a nagy eseményre.

Super Bowl 2021

2020 sok szempontból fájdalmas volt. A sportolók, drukkerek és szponzorok számára is húsbavágóan hiányoztak a várva várt sportesemények, rangadók, bajnokságok, az Olimpiáról nem is beszélve. 2021-ben ezért, ha korlátok közé szorítva is, ha csak a képernyőn követve, de minden sportesemény felértékelődik, nézőknek és márkáknak egyaránt fontos.

A Super Bowl a fő amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntője. Az USA-ban szinte nemzeti ünnepnek számít az esemény, milliók követik. Idén, az 55. Super Bowlt a floridai Tampában rendezik meg február 7-én vasárnap.

A Cheetos rejtély

A PepsiCo’s Frito-Lay tavaly jelent meg először a Super Bowl hirdetők között a Cheetos márkával. A  Cheetos Popcorn bevezetését támogatták nagyszabású megjelenéssel. Idén újra egy termékújdonsággal szerepelnek, a Cheetos Crunch Pop Mix, a ropogós és pattogatott kukorica keveréket tartalmazó snackket mutatják be.

A reklámban a színész Ashton Kutcher megdöbbenten vesz át egy titkos borítékot, amiben fekete-fehér fényképeket és egy üres Cheetos Crunch Pop Mix zacskót is talál. A videó a Super Bowl dátumának bemutatásával zárul, utalva arra, hogy a rejtély megoldása ott várható.

A kreatívot olyan kutatások inspirálták, amelyek szerint az amerikaiak mintegy fele (48%) elismeri, hogy nassolnivalót lopott barátoktól, rokonoktól, a Frito-Lay Snack Index felmérése szerint. A megkérdezettek 25%-a azt is bevallotta, hogy ezt be rendszeresen teszi.

A Frito-Lay még egy Doritos portfólió-kampánnyal is csatlakozik a Super Bowl-hoz.

Pepsi Halftime

Az anyavállalat PepsiCo a Mtn Dew szénsavas üdítő hirdetéssel is megjelenik a Super Bowlon. Közben a Pepsi márka idén a The Weeknd énekest felvonultató félidei műsor névadó szponzora. A márka először indított kampányt az élő koncert népszerűsítésére egy multicsatornás aktiválással, amely a múlt héten kezdődött. Létrehoztak egy különleges weboldalt, a PepsiHalftime.com-ot, amely kulisszatitkokkal ellátott videókat és kibővített valóság (AR) élményt nyújt az Instagramon.

A weboldalon és a Pepsi speciálisan megjelölt dobozain található QR-kódokat okostelefon-kamerával beolvasva fotómegosztó alkalmazás és az Instagramon AR (iterjesztett valóság) élmény található. A kampányelemek instore promóciókban, displayeken is megjelennek és a digitális aktiválásban is jelentős szerepet kapnak.

Pepsi QR kóddal

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink