Tisztújítás az MNGSZ-ben
2018-ban az 50. jubileumát ünneplő Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ismételten tisztújításhoz is érkezett, ahol az országos küldöttek negyedik alkalommal választották meg egyhangúan Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ, Baktalórántháza) az ország legnagyobb gasztronómiai szervezete élére.
Tartalmas volt az elmúlt hat év: országos és helyi rendezvények, versenyek, szakmai egyeztetések, szakképzési anyagok kidolgozása, részvétel érdekegyeztető üléseken, nemzetközi konferenciák, kommunikációs fejlesztés, de talán ezeknél is fontosabb volt a terv megvalósítása, hogy a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté váljon.
Az ülés kijelölte a következő időszak alelnökeit és a szakmai témákért felelős személyeket is. Szakácsalelnök lett ismét Volenter István (67 Étterem&Bistro, Székesfehérvár), visszatérő Ambrus György (Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető), Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda), Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe) és Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás étterem, Debrecen) is. Két új szakember csatlakozik a csapathoz: Szabó Linda (Naturmed Hotel Carbona Hévíz) és Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém). A régiós elnökök között két új személy erősíti a stábot: Kovács Sándor (Bagatell) váltja Garaczi Jánost a kecskeméti, Antal Gábor pedig Járcsics Emilt a miskolci régióban. Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Petrezselyem Adrienn látja el. //
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >X. Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ 2025–2026)
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Groupama Biztosító-OTP Bank: a magyar családok átlagosan több mint félmillió forintot költenek külföldi nyaralásra
A magyar családok átlagosan több mint félmillió forintot költenek külföldi…
Tovább olvasom >A magyarok fele kétévente utazik külföldre – sokan még mindig biztosítás nélkül
A hazai lakosság közel fele (44%) kétévente utazik külföldre, de…
Tovább olvasom >Ízek csúcsa: ennyibe kerül ma egy fine dining vacsora Magyarországon
A 2025-ös Dining Guide Év Étterme díját az őrségi Pajta…
Tovább olvasom >