Tisztújítás a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségben
Az MNGSZ júliusi tisztújító ülésén ötödik alkalommal választották meg egyhangúlag az országos küldöttek Krivács Andrást, az ország legnagyobb gasztronómiai szervezete élére.

Balról jobbra: Horváth Ferenc, Tímár Attila, Bobák József, Barabás Zoltán, Volenter István, Pásztor Zsófia, Krivács András, Tóth Klaudia, Ambrus György, Hajcsunk Tibor, Németh József, Mayer Gyula (Fotó: Csárdás Ferenc)
Az elnöki poszt mellett kijelölték a következő időszak alelnökeit és szakmai témákért felelős személyeket is. Szerencsére a már korábban ismert szakemberek kaptak újabb felkérést a folytatásra, de vannak új szakemberek is, akiknek bizalmat szavaztak a küldöttek:
Szakács alelnök lett ismét Volenter István (Öreg Prés Étterem, Mór), visszatérő Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető).
Szintén folytatásra kapott bizalmat Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda, Sugar Shop) és Hajcsunk Tibor barista és mixer alelnök (Pasco il Caffe), Barabás Zoltán általános alelnökké avanzsált (Barabás étterem, Debrecen), Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) személyében pedig továbbra is a szakképzésért felelős alelnöki pozícióban üdvözölhetjük. Új éttermi és sommelier alelnökként Bobák József (MNGSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnök) kapott bizalmat a küldöttektől.
Szakterületekért felelős személyek:
Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) – nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott),
Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) – hagyományőrzésért felelős megbízott,
Török István (Schnitta Egyesület elnök) – Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja,
Némedi József (Egal-Team Kft.) – közétkeztetési versenyekért felelős megbízott,
Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) – Junior megbízott.
Felügyelő Bizottság:
Török István János – FEB elnök,
Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) – FEB tag,
Bondár László (MNGSZ Békés megyei elnök) – FEB tag.
Kapcsolódó cikkeink
KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >X. Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ 2025–2026)
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai…
Tovább olvasom >A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában
Tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ) az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint 1 millió vendég érkezett a magyarországi szállashelyekre
2025 februárjában tovább erősödött a magyar turizmus: több mint 1…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Történelmi rekordot döntött tavaly a globális hotelipar
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt…
Tovább olvasom >