Tigris étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

A több mint 160 évvel ezelőtt átadott pesti luxusszálloda, az egykori Tigris Hotel épületében nyitott étterem szinte minden porcikájában méltó a dicső előd hagyományaihoz. A helyiséget a Párizsból érkezett, százéves bárpult és a hozzá tartozó klasszicista tálalószekrény uralja, a tervező erre a két elemre építette az étterem arculatát. Az arany, a barna és a tojáshéjszín az uralkodó, az intarziás parketta, a tapéta mintája, a csillárok, mind-mind egy virtuális időutazás elemei: milyen is lehetett az egykori szálloda vendégfogadója az 1800-as időkben.
Az étlap kialakítása a hagyományos, nagypolgári magyar konyha elemeire épül. Ahogy annak idején mindennapos volt, ott a kínálatban a fogas, a libamáj, a malac, a nyúl, a harcsa, a bárány vagy épp az őz, de különleges ellenpontozásként a köretek a kisemberek konyhavezetését idézik: sütőtökös rizottó, rakott burgonya vagy éppen házi galuska jár a húsételek mellé.
A Tigris a Gere pincészet referenciaétterme. A kínálatban a villányi termelő olyan bortípusai is megtalálhatók, melyeket már sehol máshol nem kóstolhat a vendég, melyekből már a pincészet raktáraiban sem őriznek egyetlen palackkal sem. A borlapon ezen kívül valamennyi élvonalbeli hazai termelő képviselteti magát, a lenyűgöző, csaknem másfél száz típus szinte a teljes magyar palettát felöleli.
Budapest V., Mérleg u. 10.
Konyhafőnök: Kapitány Gábor
Tervező: Szigethy Katalin

Kapcsolódó cikkeink