A baba íze
A kávé fogyasztását még élvezetesebbé, felejthetetlenebbé igyekszik tenni a – nevében a formája – baba elnevezésű édesség, amit az olaszok főleg kávéval, cappuccinoval fogyasztanak, de összetörve fagylaltkelyhek kedvelt „megbolondítója” is lehet.
A nálunk is kapható hamisítatlan baba eredeti olasz recept alapján készül. A jellegzetes formájú piskótákat rumban áztatják, majd a cukrozott, de alkoholtartalmában teljes értékű itallal együtt üvegekbe rakják.
A baba különlegessége az, hogy az üvegben sem veszíti el formáját és aromáját, hiszen ott is tovább ázik a szirupban, és évek múlva is „meglepetést” okoz az alkoholhoz nem szokott édesszájúaknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új séf dolgozik az Arany Kaviár élén
Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Asztelnemű kempingezéshez, hajózáshoz, űrhajózáshoz – A nap videója
A Full Windsor mágneses étkészlete, a Magware könnyen összekapcsolódó tányérokból,…
Tovább olvasom >