Tesco pékáruk: Minőség és választék

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 19. 11:22

A Tesco az ország egyik legforgalmasabb péksége: évente több mint 330 millió darab pékárut értékesít. A hazai piacon a legnépszerűbb termék a vizeszsemle, amelyből tavaly 104 millió darab fogyott. A péktermékek minőségét szigorú ellenőrzési folyamatok szabályozzák az áruházakban, így csak a legjobbak kerülhetnek a polcokra. A vállalat emellett folyamatosan fejleszti kínálatát: a vásárlói igények figyelembevételével augusztusban 29 új termékkel bővítette a pékáruk választékát.

pekaru-Tesco
A kenyérfélékből évente 16 millió darabot értékesít az áruházlánc. Ezek közül továbbra is a fehérkenyér a legkelendőbb: a vásárlók 50%-a választja a hagyományos fajtát. A kínálatban található 100 féle péksütemény közül a túrós táska, a duplacsokis rúd és a kakaós csiga a legnépszerűbb. Utóbbiból közel 7,6 millió darab kerül a vásárlók kosarába évente. Az édes mellett a sós friss pékáruk is keresettek: közkedveltek a sajtos és baconos stanglik, valamint a rudacskák, amelyekből egy év alatt 20 millió darab fogy. Érdekes tapasztalat, hogy a zsemle ötször népszerűbb, mint a kifli: előbbiből 100 millió darabot, míg utóbbiból 20 millió darabot értékesített az áruházlánc tavaly.

A Tesco az új kenyér ünnepére készülve megújította pékárukínálatát. Mostantól az édes ízek rajongói töltött és szórt fánkok, illetve különleges ízesítésű muffinok közül választhatnak. Akik izgalmasabb ízkombinációkra vágynak, kipróbálhatják a jalapenós chilis sajtos veknit, de a hagyományos ízek kedvelői is megtalálják új kedvencüket, hiszen a háromsajtos vekni, a rusztikus kenyér vagy a sokmagvas vajas croissant mind a klasszikusok újragondolásaként születtek.

A Tesco 109 hipermarketében helyben készíti az ízletes pékárukat. Ezekben a pékségekben évente 1,5 millió tonna búzalisztet és 500 ezer kilogramm rozslisztet használnak fel. Az áruházlánc az alapanyagokat és szállítókat a Tesco Élelmiszer-előállítási Szabvány (TFMS) segítségével, a polcokra került termékek minőségét pedig szigorú belső szabályzata alapján ellenőrzi. A gondosan válogatott alapanyagok, az ellenőrzött szállítók és szabályozott tárolási körülmények mellett a Mesterpékek szaktudása további garanciát ad a minőségre. A Tesco a Pék Mesterképzés keretében ugyanis a legmagasabb színvonalú oktatásban részesíti a munkatársait. Július végéig 80 kolléga kapta meg a sütőipar szakmai csúcsát jelentő mesterlevelet, így jelenleg 85 Mesterpék erősíti a Tesco csapatát, akik a folyamatos magas minőségért és az új termékek bevezetésének hatékonyságáért felelősek.

Kapcsolódó cikkeink