Termálfürdő nyílik Siklóson

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 26. 00:01

Augusztus 5-én nyitja meg kapuit a 2,4 milliárd forintból épülő termálfürdő Siklóson.

Marenics János polgármester elmondta: szerették volna, ha a komplexum már az idegenforgalmi szezon kezdetére elkészül, de  a beruházást a terület régészeti feltárásának elhúzódása, továbbá az elmúlt hónapok csapadékos időjárása is hátráltatta.
A több mint ötezer négyzetméteres, 13, számos élményelemmel felszerelt medencét magába foglaló és nyaranta egyidejűleg három és félezer ember befogadására alkalmas termálfürdő Európa egyik legszebb ilyen létesítménye lesz.
A Thermal Spa Siklós emellett wellness szolgáltatásokkal, masszázsokkal, szaunákkal is várja a látogatókat. Szomszédságában pedig 1,1 milliárd forintból jövő februárra egy négycsillagos, 44 szobás szálloda is felépül.
A fürdőberuházást az önkormányzat saját erőből valósítja meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremtette elő. A polgármester korábban azt mondta: nem tartja kockázatosnak, hogy a fürdő önkormányzati beruházásból épül, mert a vállalkozásba néhány éven belül magántőkét is igyekeznek bevonni. Attól sem fél, hogy a fejlesztés a szomszédos Harkány nemzetközi hírű fürdőjének vonzereje okán nem tart számot komoly érdeklődésre, Harkány ugyanis a  pihenni, gyógyulni vágyókat, Siklós pedig a szórakozást, élményeket kereső vendégeket várja – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink