Teljessé vált az Alföldi Tej portfóliója
Az Alföldi Tej Kft. évek óta stabilan az ország második legnagyobb forgalmú tejipari vállalata. Debreceni és székesfehérvári üzemeiben 750 ezer liter nyers tejet dolgoznak fel naponta. Dobrovoczky István kereskedelmi és marketingigazgatóval beszélgettünk.
Hazai viszonylatban mindmáig egyedülálló módon valósult meg a Nyugat-Európában hagyományosan jól működő szövetkezeti modell: termékeik a tejtermelő tulajdonosok által beszállított alapanyagból készülnek. „Cégünk mindig is büszke volt arra, hogy magyar tejet dolgoz fel, és a hazai piacon értékesíti a termékeit. Ez a magyar brand könnyen azonosítható a vásárlók számára, hiszen kezdettől fogva jellegzetes nemzeti színű csomagolást alkalmazunk. A Magyar tej és a Riska a fogyasztók egyik legkedveltebb márkája, így külön nem is tüntetünk fel egyéb logót. A Magyar Termék védjegyet is csak az üzletláncok saját márkás termékein használjuk. A Riska UHT tejen viszont alapdesignként alkalmazzuk a »Vedd a hazait, védd a hazait« logó elemeit, kifejezve, hogy mi is magyarországi munkahelyeket teremtünk, itthon adózunk, ezáltal pedig a magyar gazdaságot élénkítjük.”
A vállalat történetének legjelentősebb beruházása fejeződött be 2020-ban, amelynek során egy új sajtüzem épült, valamint elkészült Közép-Európa legmodernebb porító üzeme, ahol a savót dolgozzák fel. „Így teljessé válhatott termékportfóliónk, amelynek produktumai már a kereskedelmi láncok polcain is megtalálhatók.” Termékfejlesztéseik közül külön kiemelte „a nem szokványos ízű S-Fruttissimo joghurtokat”, amelyek rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tettek szert.
Az Alföldi Tej Kft. 2003-ban alakult 23 taggal, 85 millió liter tejtermelő kapacitással. 2005-ben került a tulajdonába a felszámolás alatt álló székesfehérvári tejüzem. 2015-ben a debreceni céget is megvásárolták. Ekkor már több mint 100 tejtermelő tulajdonosuk volt, a nyerstej-mennyiség pedig elérte az évi 300 millió litert. A tulajdonosi gárdáját jelenleg 80 vállalkozás alkotja, ők szállítják a nyers tejet Magyarország teljes területéről. A két üzemben több mint 700 állandó munkavállalót foglalkoztatnak. //
Kapcsolódó cikkeink
Lánchíd Klub októberi exkluzív: Magas vásárlóerő mellett is vannak kihívások: a belga piac, közelről
Szautner Péter, a FrieslandCampina nemzetközi vezérigazgatója a Lánchíd Klub októberi találkozóján a…
Tovább olvasom >Agóra-Vízió: A Magyar Termékek iránt a jövőben sem csökken majd a kereslet
Rendkívül sikeres 10. jubileumi konferenciát tartott a Magyar Termék Nonprofit Kft.…
Tovább olvasom >Az UHT-tej feldolgozói értékesítési ára nőtt leginkább szeptemberben
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >