Tejtermékek: kevesebb cukor, ugyanolyan ízélmény?
Az Észak-Karolinai Állami Egyetem (NCSU) és az US National Dairy Council (NDC) közös kutatásba kezdett, amely azt vizsgálja, miként lehetne anélkül csökkenteni a cukormennyiséget a tejtermékekben, hogy az az ízélmény rovására menne.
A kutatásról szóló cikk a Journal of Dairy Science című szaklapban is megjelent. A tanulmány arra keresi a választ, hogy hogyan lehet a cukor arányát csökkenteni a jégkrémekben, joghurtokban és ízesített tejitalokban a megszokott íz feláldozása nélkül, írja a Food Ingredients First.
A cikkből kiderül, hogy ez a feladat igen nagy kihívást jelent, mivel a cukor nagyon fontos szerepet játszik a tejtermékek esetében, és nem csak íz, de állag, szín és viszkozitás terén is. A cukor helyettesítése negatív hatást eredményezhet, de a kutatók igyekeznek megtalálni azt az édesítőszert, ami a legkevésbé változtat az adott tejterméken.
Kapcsolódó cikkeink
Csökkent a legtöbb tejtermék ára áprilisban
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői…
Tovább olvasom >K&H: az egészségügyi ellátást tartják a legfontosabbnak a külföldre utazó magyarok
A külföldre utazó középkorúak túlnyomó többsége köt valamilyen utazási biztosítást,…
Tovább olvasom >Gyorsteszt piac, okoseszközök – merre tovább?
A Covid-19 járvány alatt a gyorstesztek berobbanása alapjaiban változtatta meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >