Tejtermékek: kevesebb cukor, ugyanolyan ízélmény?
Az Észak-Karolinai Állami Egyetem (NCSU) és az US National Dairy Council (NDC) közös kutatásba kezdett, amely azt vizsgálja, miként lehetne anélkül csökkenteni a cukormennyiséget a tejtermékekben, hogy az az ízélmény rovására menne.
A kutatásról szóló cikk a Journal of Dairy Science című szaklapban is megjelent. A tanulmány arra keresi a választ, hogy hogyan lehet a cukor arányát csökkenteni a jégkrémekben, joghurtokban és ízesített tejitalokban a megszokott íz feláldozása nélkül, írja a Food Ingredients First.
A cikkből kiderül, hogy ez a feladat igen nagy kihívást jelent, mivel a cukor nagyon fontos szerepet játszik a tejtermékek esetében, és nem csak íz, de állag, szín és viszkozitás terén is. A cukor helyettesítése negatív hatást eredményezhet, de a kutatók igyekeznek megtalálni azt az édesítőszert, ami a legkevésbé változtat az adott tejterméken.
Kapcsolódó cikkeink
A puffadás étrendi kezelésének tudományosan igazolt módszere: Mit tud a FODMAP étrend?
A FODMAP nem divatdiéta, hanem klinikailag bizonyított, hatékony étrendi módszer,…
Tovább olvasom >Celebmárkák, vitaminok és zöld csomagolás: új irányt vett a drogériapiac
A drogériapiac az elmúlt években látványos növekedést produkált, amit nemcsak…
Tovább olvasom >Az életmód medicina forradalma elindult
A krónikus megbetegedések száma világszerte nő. Közhellyé kezd válni, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >