Tejtermékek: kevesebb cukor, ugyanolyan ízélmény?
Az Észak-Karolinai Állami Egyetem (NCSU) és az US National Dairy Council (NDC) közös kutatásba kezdett, amely azt vizsgálja, miként lehetne anélkül csökkenteni a cukormennyiséget a tejtermékekben, hogy az az ízélmény rovására menne.
A kutatásról szóló cikk a Journal of Dairy Science című szaklapban is megjelent. A tanulmány arra keresi a választ, hogy hogyan lehet a cukor arányát csökkenteni a jégkrémekben, joghurtokban és ízesített tejitalokban a megszokott íz feláldozása nélkül, írja a Food Ingredients First.
A cikkből kiderül, hogy ez a feladat igen nagy kihívást jelent, mivel a cukor nagyon fontos szerepet játszik a tejtermékek esetében, és nem csak íz, de állag, szín és viszkozitás terén is. A cukor helyettesítése negatív hatást eredményezhet, de a kutatók igyekeznek megtalálni azt az édesítőszert, ami a legkevésbé változtat az adott tejterméken.
Kapcsolódó cikkeink
A trappista sajt feldolgozói értékesítési ára csökkent
A nyerstej termelői ára nemzeti valutában kifejezve 2024 februárjában az…
Tovább olvasom >Ezek a leginkább egészséges sajtok
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 2024. februárban a…
Tovább olvasom >Memóriazavart okozhat a hamburger
Egy új kutatás szerint a gyorséttermi ételek hosszú távú memóriazavart…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet be
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet…
Tovább olvasom >A Diageo volt a főtámogatója a Young Cannes Lions nemzetközi kreatív verseny hazai fordulójának
Idén is a Diageo volt a főtámogatója a Young Cannes…
Tovább olvasom >NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >