Tejexport Szlovéniába

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 04. 00:01

Napi 25 ezer liter friss, zalai tehéntejet szállítanak januártól Füzvölgyről és Miklósfáról Szlovéniába. A tejvásárlásról és szállításról a Fűzvölgyi Agrár Termelő Zrt. egy évre szóló szerződést írt alá egy szlovéniai tejüzemmel.

A muraszombati tejfeldolgozó 28 euró centért vásárolja meg a tejet, míg a Mizo – ahova korábban szállítottak – 70 forintot ígért literenként. A Mizo ajánlata a 64 forintos átlagárhoz képest jónak számít, de a Füzvölgyi Agrár Termelő Zrt. önköltsége 80 forint literenként – nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Szűcs László vezérigazgató.
A vezérigazgató hozzáfűzte; azért nyitottak éppen Szlovénia felé, mert ott tejből készítik a sajtot, míg a hazai feldolgozók csak úgy tudnak versenyben maradni, ha termékeikbe tej helyett növényi fehérjéket is zsírokat tesznek.
A közel 3 ezer hektáron gazdálkodó Füzvölgy Agrár Termelő Zrt.-nél folyamatos a fejlesztés; a közelmúltban 30 százalékos uniós támogatással 160 milliós forint értékben vásároltak korszerű gépeket. Az öt telephelyen száz dolgozót foglalkoztató részvénytársaság évi nettó árbevétele megközelíti az egymilliárd forintot – közli a Zalai Hírlap nyomán az MTI.
Kapcsolódó cikkeink