Tavaly 20 százalékkal nőtt a Danubius Hotels árbevétele Romániában
Tavaly 20 százalékkal nőtt a Danubius Hotels árbevétele Romániában a 2014-hez képest – írta hétfőn a Ziarul Financiar című román gazdasági újság.
A lap elektronikus kiadása szerint a vállalat árbevétele elérte a 37,5 millió lejt (2,6 milliárd forint), a nyeresége 7 millió lej volt (485,8 millió forint). A Danubius Hotels Romániában három szállodát működtet a Balneoclimaterica romániai vállalat révén az erdélyi Szovátán, amely a sós vizű Medve-tóról híres.
A három szálloda átlagos kihasználtsága 63 százalékos volt – mondta a lapnak Kaján Júlia, a Balneoclimaterica gazdasági igazgatója. A külföldi vendégek jelentős része a Moldovai Köztársaságból érkezett, a Danubius Sovata hotelben az arányuk 18 százalék volt, a Bradet szállodában a vendégek 28 százalékát tették ki.
A gazdasági igazgató közölte, tavaly rendszeresen voltak izraeli turistáik is egy 860 ezer euró értékű szerződésnek köszönhetően, amelyet egy izraeli turisztikai irodával írtak alá. Ez utóbbi hetente szállított bérelt járattal turistákat Szovátára, ahol a fő idénynek a július és az augusztus számít, ekkor ugyanis a vendégek a Medve-tóban is fürödhetnek.
A Danubius csoport 2000-ben privatizáció útján szerezte meg a szovátai Balneoclimaterica részvénytársaságot. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Megújult a Danubius Hotels több szállodája
Megújult a Danubius Hotels több szállodája, a szállodaüzemeltető a 2024-es…
Tovább olvasom >A Mercure lánc Debrecen hagyományaihoz kapcsolódik
Az országosan és nemzetközileg is elismert Debreceni Virágkarnevál ihlette elemek…
Tovább olvasom >Rangos szállodai elismerések
A Londonban tartott februári International Property Awards 2022–2023 díjátadón a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok,…
Tovább olvasom >