Taurinmentes energiaital a konyhából

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 31. 11:17

Az energiaitalokat sok támadás éri, különösen a taurin összetevőnek köszönhetően. Az ilyen tartalmú italok forgalmazása sok országban tilos, vagy rendkívül magas adók terhelik. Léteznek azonban csak koffein tartalmú változatok is, melyet otthon is elkészíthetünk. „Az ilyen italok alkalmi, mértékkel történő fogyasztása nem jelent kockázatot különösen, ha betartjuk a szabályokat: 14 éves kor alatt, koffein érzékenység vagy magas vérnyomás esetén, illetve várandóság idején nem ajánlott a fogyasztásuk” – véli Rutai Gergely, a SodaStream magyarországi szakértője.

SodaStream_energyKávé helyett alternatíva lehet tehát a taurinmentes, koffein tartalmú energiaital mind a szülőknek, mind a fiatal egyetemistáknak, ha úgy érzik, a szeptemberi iskolakezdés idején szükségük van egy kis élénkítésre. „Természetesen az otthoni változattal nem a mértéktelen fogyasztásra szeretnénk sarkalni, egyszerűen egy gazdaságos alternatívát szeretnénk nyújtani a boltban kapható energiaitalok és a kávé mellé. A SodaStream által kifejlesztett ital gyakorlatilag egy vitaminokkal dúsított szörp, mellyel otthon, könnyedén készíthető taurinmentes ital” – hangsúlyozza Rutai Gergely. Kiemeli: 12 liter ital elkészítéséhez elegendő szörp 1620 Ft-ba kerül, így valóban gazdaságos kiszerelésről beszélhetünk.

Mivel az energiaitalok másik fő jellemzője a szénsav, ezért jött az ötlet az otthoni szódakészítő gépgyártó SodaStream-nél, hogy kifejlesszék energiaital szörpjüket. A szódagépek segítségével állítható a szénsav erőssége, így enyhe, közepes, vagy erős buborékos ital is készíthető. „A visszajelzések alapján jól sikerült a szörp, így méltó helye van a piacon a bolti energiaitalok és a kávé mellett” – összegez Rutai Gergely.

Kapcsolódó cikkeink