Jól fogynak a bioélelmiszerek Nagy-Britanniában
Annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a növényeknek, az ökológiai gazdaságokból származó bio ételek és italok iránti igény nem csökken, sőt, idén már rekordszintet, 2,2 milliárd fontot ért el a szigetországban – ez pedig négy százalékos emelkedést jelent – írja az origo.
Az organikusan termelt gyümölcs- és zöldségfélék iránti kereslet június végéig 5,3 százalékkal, míg a bio tejtermékek – ami a legnagyobb szegmens a bioélelmiszer-piacon – 3,5 százalékkal növekedett.
Komoly erősödést mutat az egyéb ökológiai termelésből származó ételek és italok forgalma is: a hűtött áruk 27,8 százalékkal, míg a szeszesitalok, mint a bor vagy a sör, 8,7 százalékkal keresettebbek.
Az adatokat a Soil Association, a biotermékek engedélyezését és az ökológiai gazdálkodást elősegítő kereskedelmi testület gyűjtötte és az „Organic September” kampányának keretében tette közzé.
Az elmúlt években egyre nagyobb az érdeklődés az organikus élelmiszerek iránt, és remek érzés látni, hogy a gazdálkodók továbbra is mesterséges adalékanyagok nélkül termesztenek” – nyilatkozta a Liz Bowles, a testület elnöke a The Guardian lapnak.
Az egyesület tavaly több mint 3 ezer új terméket hagyott jóvá, olyanokat mint a hínáros gin vagy a kefir.
Bár hagyományosan kisebb gazdaságokból származnak az organikus termények, egyre több ismert márka is fellelhető a boltokban: a Red Bull nemrég organikus italokat dobott piacra, és a Babybell is elérhetővé tette bio sajtját. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Közel 120 új üzletet nyitott az Aldi 2024-ben az USA-ban
Az Aldi, az egyik leggyorsabban növekvő diszkont élelmiszerlánc, 2024-ben közel…
Tovább olvasom >Bioforradalmat sürgetnek a szakemberek a közétkeztetésben
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek…
Tovább olvasom >Brexit-tanulmány: meredeken visszaesett az EU-val folytatott brit kereskedelem
Meredeken visszaesett az Európai Unió és Nagy-Britannia kétoldalú kereskedelmének értéke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >Vállalkozásra szabott csarnokok segítik a KKV-k fejlődését és növekedését
A RaktárAD belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező logisztikai fejlesztő új fejezetet…
Tovább olvasom >