Szünidei programok gyerekeknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Húsvéti készülődés
2015. április 2. 10.00-12.00
Tavaszi lakás- és asztaldíszek készítése, tojásfestés természetes anyagokkal. Készülődjünk együtt a húsvéti ünnepre!
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Édes nap
2015. április 2. 14.00-16.00
Mi mindent rejt egy százéves cukrászüzem? Hogy készült a fagylalt, a csokoládé és a gyümölcsös cukorka? Kiállításunkban nem csak furfangos cukrász eszközökkel, és azok használóival ismerkedünk meg, de együtt elkészítjük a békeidők egyik legfinomabb édességét, a törökmézet is.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Hímestojás kalácsfészekben
2015. április 3. 10.00-12.00
Elkészítjük húsvéti asztaldíszünket, amit meg is lehet enni: hímesünk köré kalácsfonatot kanyarítunk, és ebben a fészekben sül meg a tojás.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 90 perc
CSOKIMÁNIA
2015. április 7. 10-12
Hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”? Hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket? Kiállításunkban nemcsak egy régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel teli cukrászdát és cukrászműhelyt fedezhetünk fel, de az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történetét is áttekinthetjük. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 120 perc
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartják meg!!! Maximum létszám: 24 fő. Belépő: 800Ft/fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ korenchy.aniko@mkvm.hu/
A részvételhez telefonos vagy e-mailben történő regisztrációhoz kötött.
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 az új rekordéve a hazai turizmusnak
A kiemelkedő 2023. évi eredményt is csaknem 11%-kal megfejelve minden…
Tovább olvasom >Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >