Szünidei programok gyerekeknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Húsvéti készülődés
2015. április 2. 10.00-12.00
Tavaszi lakás- és asztaldíszek készítése, tojásfestés természetes anyagokkal. Készülődjünk együtt a húsvéti ünnepre!
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Édes nap
2015. április 2. 14.00-16.00
Mi mindent rejt egy százéves cukrászüzem? Hogy készült a fagylalt, a csokoládé és a gyümölcsös cukorka? Kiállításunkban nem csak furfangos cukrász eszközökkel, és azok használóival ismerkedünk meg, de együtt elkészítjük a békeidők egyik legfinomabb édességét, a törökmézet is.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Hímestojás kalácsfészekben
2015. április 3. 10.00-12.00
Elkészítjük húsvéti asztaldíszünket, amit meg is lehet enni: hímesünk köré kalácsfonatot kanyarítunk, és ebben a fészekben sül meg a tojás.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 90 perc
CSOKIMÁNIA
2015. április 7. 10-12
Hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”? Hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket? Kiállításunkban nemcsak egy régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel teli cukrászdát és cukrászműhelyt fedezhetünk fel, de az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történetét is áttekinthetjük. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 120 perc
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartják meg!!! Maximum létszám: 24 fő. Belépő: 800Ft/fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ korenchy.aniko@mkvm.hu/
A részvételhez telefonos vagy e-mailben történő regisztrációhoz kötött.
Kapcsolódó cikkeink
Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >