Szünidei programok gyerekeknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Húsvéti készülődés
2015. április 2. 10.00-12.00
Tavaszi lakás- és asztaldíszek készítése, tojásfestés természetes anyagokkal. Készülődjünk együtt a húsvéti ünnepre!
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Édes nap
2015. április 2. 14.00-16.00
Mi mindent rejt egy százéves cukrászüzem? Hogy készült a fagylalt, a csokoládé és a gyümölcsös cukorka? Kiállításunkban nem csak furfangos cukrász eszközökkel, és azok használóival ismerkedünk meg, de együtt elkészítjük a békeidők egyik legfinomabb édességét, a törökmézet is.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Hímestojás kalácsfészekben
2015. április 3. 10.00-12.00
Elkészítjük húsvéti asztaldíszünket, amit meg is lehet enni: hímesünk köré kalácsfonatot kanyarítunk, és ebben a fészekben sül meg a tojás.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 90 perc
CSOKIMÁNIA
2015. április 7. 10-12
Hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”? Hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket? Kiállításunkban nemcsak egy régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel teli cukrászdát és cukrászműhelyt fedezhetünk fel, de az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történetét is áttekinthetjük. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 120 perc
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartják meg!!! Maximum létszám: 24 fő. Belépő: 800Ft/fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ korenchy.aniko@mkvm.hu/
A részvételhez telefonos vagy e-mailben történő regisztrációhoz kötött.
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Színe és fonákja
Ahogy arra már többször is utaltunk, a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak…
Tovább olvasom >Kézműves Cukrászatért Alapítvány
Komoly személyi változások történtek idén a Kézműves Cukrászatért Alapítvány életében,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >