Szünidei programok gyerekeknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Húsvéti készülődés
2015. április 2. 10.00-12.00
Tavaszi lakás- és asztaldíszek készítése, tojásfestés természetes anyagokkal. Készülődjünk együtt a húsvéti ünnepre!
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Édes nap
2015. április 2. 14.00-16.00
Mi mindent rejt egy százéves cukrászüzem? Hogy készült a fagylalt, a csokoládé és a gyümölcsös cukorka? Kiállításunkban nem csak furfangos cukrász eszközökkel, és azok használóival ismerkedünk meg, de együtt elkészítjük a békeidők egyik legfinomabb édességét, a törökmézet is.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Hímestojás kalácsfészekben
2015. április 3. 10.00-12.00
Elkészítjük húsvéti asztaldíszünket, amit meg is lehet enni: hímesünk köré kalácsfonatot kanyarítunk, és ebben a fészekben sül meg a tojás.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 90 perc
CSOKIMÁNIA
2015. április 7. 10-12
Hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”? Hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket? Kiállításunkban nemcsak egy régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel teli cukrászdát és cukrászműhelyt fedezhetünk fel, de az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történetét is áttekinthetjük. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 120 perc
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartják meg!!! Maximum létszám: 24 fő. Belépő: 800Ft/fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ korenchy.aniko@mkvm.hu/
A részvételhez telefonos vagy e-mailben történő regisztrációhoz kötött.
Kapcsolódó cikkeink
Ingadozó munkaerő-állomány
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >A visszaváltás nehézségei
A palackvisszaváltás komoly problémát jelent a HoReCa szektor számos képviselőjének. A…
Tovább olvasom >Ellenőrzések és büntetések
A tapasztalatok szerint ismét gyakoriak a vendéglátóegységekben a NAV-ellenőrzések. Az ellenőrök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >