Szünidei programok gyerekeknek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Húsvéti készülődés
2015. április 2. 10.00-12.00
Tavaszi lakás- és asztaldíszek készítése, tojásfestés természetes anyagokkal. Készülődjünk együtt a húsvéti ünnepre!
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Édes nap
2015. április 2. 14.00-16.00
Mi mindent rejt egy százéves cukrászüzem? Hogy készült a fagylalt, a csokoládé és a gyümölcsös cukorka? Kiállításunkban nem csak furfangos cukrász eszközökkel, és azok használóival ismerkedünk meg, de együtt elkészítjük a békeidők egyik legfinomabb édességét, a törökmézet is.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól
A program ideje: 90 perc
Hímestojás kalácsfészekben
2015. április 3. 10.00-12.00
Elkészítjük húsvéti asztaldíszünket, amit meg is lehet enni: hímesünk köré kalácsfonatot kanyarítunk, és ebben a fészekben sül meg a tojás.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 90 perc
CSOKIMÁNIA
2015. április 7. 10-12
Hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”? Hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket? Kiállításunkban nemcsak egy régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel teli cukrászdát és cukrászműhelyt fedezhetünk fel, de az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történetét is áttekinthetjük. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 évestől
A program ideje: 120 perc
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartják meg!!! Maximum létszám: 24 fő. Belépő: 800Ft/fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ korenchy.aniko@mkvm.hu/
A részvételhez telefonos vagy e-mailben történő regisztrációhoz kötött.
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Már kiválasztották Magyarország tortáját és cukormentes tortáját 2024-ben
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is kiválasztotta Magyarország Tortáját, valamint…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >