Szórakozva tanulhatnak a gyerekek az őszi szünetben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 07. 09:39

Remek programokat ígér az őszi szünetben a MKVM: játékos-ismeretterjesztő programokat szerveznek gyerekeknek – 7 és 10 év feletti korosztályoknak.
A belépőjegy ára 800Ft/fő foglalkozásonként.
Íme a múzeum ajánlata!

Szorakozva tanulhatnak a gyerekek az oszi szunetben...

Csokimánia
2014. október 28., kedd, 10.00-12.00
Az istenek eledelének hívott kakaó majd csokoládé készítésének történeti áttekintése után, régi csokiformákkal, bonbonos dobozokkal, cukrász mintakönyvekkel ismerkedünk meg. Mi is kipróbáljuk a csokoládékészítést, “tsemegetsinálóként” ostyát díszítünk és trüffel bonbont formázunk. Közben pedig (míg a csoki megszilárdul) ajándékdobozt kreálunk saját készítésű desszertjeinknek.
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

„Én elmentem a vásárba…” És Te jössz?
2014. október 28., kedd, 14.00-15.30
Egy reformkori vásár megannyi izgalmat rejt. Vajon ki hozott jó portékát, és ki akar becsapni? Megbízhatok valakiben, aki egy nagy, gyanús zsákot cipel a hátán, mégsem megy sehová? Mi az a tarkedli, és mit ajánl az a fura ember, aki „tsemegecsinálónak” hívja magát?
Játékos reformkori időutazásunkon mindezekre választ kaphatunk. Történelmi ruhás kísérőnk gondolkodtató, és ügyességet is próbára tevő játékokkal kalauzol minket a letűnt, de el nem feledett szép időkbe.
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól

Vegamix
2014. október 29., szerda, 10.00-12.00
A látványraktár segítségével áttekintjük a magyar konyha jellegzetességeit, majd kipróbáljuk szaglásunkat, hogy vajon felismerjük-e kedvelt fűszerekeinket, megtanuljuk a hidegtál készítés alapvető technikáját a zöldségfaragást (réparózsa). Végül kreatív szendvicseket készítünk.
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

A fagylaltkészítés fortélyai
2014. október 30., csütörtök, 10.00-12.00
A foglakozás során játékos formában áttekintjük a fagylalt, a jégkrém és a parfé történetét. Megtudhatjuk, miben különbözik a fagyi a parfétól, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhetünk múlt század fordulójából származó fagyigépet és próbára tehetjük szaglásunkat is, hogy vajon felismerjük-e a fagylalt ízesítőit? Utunk végén pedig mi magunk is kipróbáljuk a fagylaltkészítés mesterségét, és cukrászinasokként fagyit készítünk.
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

Hol vásároltak a Pál utcai fiúk?
2014. október 30., csütörtök, 14.00-15.30
Neked melyik volt a kedvenced? Csele elegáns kalapja és trombitája? Csónakos zsebkése? A Pál utcaiak zászlója? A vörösingesek tomahawkja? Nemecsek üveggolyói amit elvettek a pásztorok? Gyere, és nézd meg, honnan szerezték be ezek a fiúk értékes „kincseiket”, milyen iskolapadokban ültek, mit ehettek uzsonnára, és hogy nézhetett ki egy édesség bolt, melynek polcai roskadásig voltak a legcsodásabb csemegékkel. Játssz velünk a múzeumban, és te is megtudhatod, hol vásároltak a Pál utcai fiúk!
Ajánlott korosztály: 10 éves kortól

Müzliműhely
2014. október 31., péntek, 10.00-12.00
Foglalkozásunk során megismerkedünk a gabonák fajtáival, és utazást teszünk a gabonaételek szerteágazó világába, majd mindenki elkészítheti saját, egészséges müzliszeletét. Alapanyagunk a zabpehely, amelyhez különböző ízeket társítunk, majd a pehelysüteményt saját tervezésű papírba csomagoljuk.
Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

Belépő: 800Ft/fő / foglalkozásonként
A foglalkozásokat csak minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg!!! Maximum létszám: 24 fő
Jelentkezés: Miszné Korenchy Anikó /06-1-375-6249/ [email protected]/
A részvételhez kérjük, telefonon vagy e-mailben mindenképp regisztráljon.

Kapcsolódó cikkeink