Szombaton rendezik meg az idei Somlói Juhfark Ünnepet
A Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark válogatott tételeit vonultatja fel szombaton a somlói Tornai Pincészetben a tizenhét helyi borászat részvételével meghirdetett 6. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.
A Somló egész világon egyedülálló, vulkanikus terroirját a juhfark jeleníti meg a legtökéletesebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex ízvilágú bor – hangsúlyozták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
A Somlói Juhfark Ünnepen résztvevő borászok ezúttal is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek a legszebben mutatják meg ezt az egyedien ásványos ízvilágot, és így méltók a közös bemutatkozásra. Mint írták, a nagy sétálókóstolón 17 termelőtől 28 tétel bizonyítja, hogy a juhfark minden borstílusban magas minőségű borokat produkál.
A Somló-hegyen idén is indul buszos dűlőtúra, amelynek során az érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. A Tornai Pincészet nemzetközi díjnyertes boraiból rendez vertikális juhfarkkóstolót Tornai Tamás tulajdonos vezetésével, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig A sajtok világa és a juhfark címmel tart interaktív gasztrokóstolót.
Mint a szervezők közölték, idén is indítanak buszjáratot Budapestről, a környéken megszállók pedig ingyenes transzferszolgáltatást vehetnek igénybe.
A Somlói Juhfark Ünnep részletes programja a Tornai Pincészet honlapján érhető el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hullámvölgyből kifelé
Idén az extrém meleg időjárásnak köszönhetően a megszokottnál jóval korábban kezdődött…
Tovább olvasom >November végétől pályázhatnak az AKG-ban való részvételre a szőlőtermelők
Kiemelkedő lehetőség a szőlőtermelőknek az új Agrár-környezetgazdálkodási támogatási programban (AKG)…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >Vállalkozásra szabott csarnokok segítik a KKV-k fejlődését és növekedését
A RaktárAD belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező logisztikai fejlesztő új fejezetet…
Tovább olvasom >