Szociális érzékenységgel
A megváltozott munkaképességű munkavállalók vendéglátás területén betöltött szerepét ismerhették meg a résztvevők azon a szakmai fórumon, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány szervezet tartott decemberben hazai vendéglátóegységek képviselőinek részvételével.
Az eseményen két példaértékű együttműködést is bemutattak a szervezők. A Starbucks projektje a befogadó, nyitott és sokszínű csapatokat építeni kávézóikban; a COVID alatt nehéz volt az első lépéseket megtenni, azóta azonban nagyon jók a tapasztalataik. A Budapest Party Service az alapítvánnyal közösen olyan értékteremtő folyamatot alakított ki, amelynek révén a dolgozók hozzájárulnak a rendezvények sikeréhez; a „Nem adom fel keksz” több céges karácsonyi partin jelen volt, több vállalat ajándékozta meg vele partnereit. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsági aránya 18-ról 40%-ra nőtt hazánkban, jelenleg több mint 400 szervezet és vállalkozás részesül akkreditált foglalkoztatóként bértámogatásban. Az összesen több mint 50 milliárd forint értékű támogatáshoz 32 ezer védett rendszerben dolgozó munkavállaló jut hozzá. //
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
A visszaváltás nehézségei
A palackvisszaváltás komoly problémát jelent a HoReCa szektor számos képviselőjének. A…
Tovább olvasom >Elfogytak a szakácsok és a cukrászok
Semsei Rudolf, a Budapest Party Service és a hozzátartozó VakVarjú…
Tovább olvasom >Új szabályozás a vendéglátásban: maximálják a szervizdíjat, a borravaló közvetlenül a felszolgálókhoz kerül
A magyar kormány új rendelete szerint a vendéglátóhelyeken a szervizdíjat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az se baj, ha csak édes – A nap képe
Merthogy a méztől ezt várjuk el, de azért vannak, akiknek…
Tovább olvasom >Dugókiszedés a borból – A nap videója
Nem próbáltuk, de jobbnak tűnik, mint a cérnás módszer!
Tovább olvasom >