Szociális érzékenységgel
A megváltozott munkaképességű munkavállalók vendéglátás területén betöltött szerepét ismerhették meg a résztvevők azon a szakmai fórumon, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány szervezet tartott decemberben hazai vendéglátóegységek képviselőinek részvételével.
Az eseményen két példaértékű együttműködést is bemutattak a szervezők. A Starbucks projektje a befogadó, nyitott és sokszínű csapatokat építeni kávézóikban; a COVID alatt nehéz volt az első lépéseket megtenni, azóta azonban nagyon jók a tapasztalataik. A Budapest Party Service az alapítvánnyal közösen olyan értékteremtő folyamatot alakított ki, amelynek révén a dolgozók hozzájárulnak a rendezvények sikeréhez; a „Nem adom fel keksz” több céges karácsonyi partin jelen volt, több vállalat ajándékozta meg vele partnereit. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsági aránya 18-ról 40%-ra nőtt hazánkban, jelenleg több mint 400 szervezet és vállalkozás részesül akkreditált foglalkoztatóként bértámogatásban. Az összesen több mint 50 milliárd forint értékű támogatáshoz 32 ezer védett rendszerben dolgozó munkavállaló jut hozzá. //
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Jó falatok, meg ami velük jár
Az elmúlt másfél-két évben a vendéglátás átalakulásának lehettünk tanúi itthon…
Tovább olvasom >Kényelmi, de nem luxus!
Nem csak a nagy élelmiszeripari vállalkozások írják a finger foodok…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >