Szociális érzékenységgel
A megváltozott munkaképességű munkavállalók vendéglátás területén betöltött szerepét ismerhették meg a résztvevők azon a szakmai fórumon, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány szervezet tartott decemberben hazai vendéglátóegységek képviselőinek részvételével.
Az eseményen két példaértékű együttműködést is bemutattak a szervezők. A Starbucks projektje a befogadó, nyitott és sokszínű csapatokat építeni kávézóikban; a COVID alatt nehéz volt az első lépéseket megtenni, azóta azonban nagyon jók a tapasztalataik. A Budapest Party Service az alapítvánnyal közösen olyan értékteremtő folyamatot alakított ki, amelynek révén a dolgozók hozzájárulnak a rendezvények sikeréhez; a „Nem adom fel keksz” több céges karácsonyi partin jelen volt, több vállalat ajándékozta meg vele partnereit. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatottsági aránya 18-ról 40%-ra nőtt hazánkban, jelenleg több mint 400 szervezet és vállalkozás részesül akkreditált foglalkoztatóként bértámogatásban. Az összesen több mint 50 milliárd forint értékű támogatáshoz 32 ezer védett rendszerben dolgozó munkavállaló jut hozzá. //
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Tejitalok gyártásába invesztál a dán Arla
Az Arla Foods egy tőkeberuházással kívánja támogatni a Starbucks és…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >