Az MVI támogatja a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társasága hivatalos betegszervezetének februárban indult Szívbarát étterem kampányát. A SZÍVSN PILOT programban 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Magyarország számos nagyvárosának központjában kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.
A program célja megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.
A szervezet kéri az érdeklődő éttermeket, hogy egy hónapon át tegyenek az étlapjukra ilyen ételeket. Később védjegyet vezetnek be, amelyet azok az éttermek kapnak, amelyek állandó ételként kínálják ezt az étlapon, és szeretnék legalább 5 évre előre lekötni ezt az időszakot a megjelölt budapesti és vidéki központokban vagy a közelükben működő éttermekkel. //
Kapcsolódó cikkeink
MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Július végén megkezdődik a Körszálló újjáépítése
Július végén elindul a budai városkép egyik meghatározó épülete, a…
Tovább olvasom >Ha sárga a mosogatószivacsod… – A nap képe
…akkor ajánlunk egy tárolóeszközt hozzá: egészen biztos mindig vidám lesz…
Tovább olvasom >