Az MVI támogatja a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társasága hivatalos betegszervezetének februárban indult Szívbarát étterem kampányát. A SZÍVSN PILOT programban 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Magyarország számos nagyvárosának központjában kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.
A program célja megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.
A szervezet kéri az érdeklődő éttermeket, hogy egy hónapon át tegyenek az étlapjukra ilyen ételeket. Később védjegyet vezetnek be, amelyet azok az éttermek kapnak, amelyek állandó ételként kínálják ezt az étlapon, és szeretnék legalább 5 évre előre lekötni ezt az időszakot a megjelölt budapesti és vidéki központokban vagy a közelükben működő éttermekkel. //
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Szeptember elején véget ért a Magyarország Kormánya által a vidéki…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >