Az MVI támogatja a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társasága hivatalos betegszervezetének februárban indult Szívbarát étterem kampányát. A SZÍVSN PILOT programban 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Magyarország számos nagyvárosának központjában kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.
A program célja megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.
A szervezet kéri az érdeklődő éttermeket, hogy egy hónapon át tegyenek az étlapjukra ilyen ételeket. Később védjegyet vezetnek be, amelyet azok az éttermek kapnak, amelyek állandó ételként kínálják ezt az étlapon, és szeretnék legalább 5 évre előre lekötni ezt az időszakot a megjelölt budapesti és vidéki központokban vagy a közelükben működő éttermekkel. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >Az év jó híre – A nap képe
Jó hír, legalábbis minden, a vendéglátásban közvetve vagy közvetve érintett…
Tovább olvasom >Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Séf élet, gyöngy élet… – A nap képe
A Proud to be a Chef Fb-oldalán találtuk a képeket…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >Pillepalack üvegből
A Diageo szeptemberben a London Design Festivalon mutatta be a…
Tovább olvasom >