Az MVI támogatja a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társasága hivatalos betegszervezetének februárban indult Szívbarát étterem kampányát. A SZÍVSN PILOT programban 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Magyarország számos nagyvárosának központjában kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.
A program célja megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.
A szervezet kéri az érdeklődő éttermeket, hogy egy hónapon át tegyenek az étlapjukra ilyen ételeket. Később védjegyet vezetnek be, amelyet azok az éttermek kapnak, amelyek állandó ételként kínálják ezt az étlapon, és szeretnék legalább 5 évre előre lekötni ezt az időszakot a megjelölt budapesti és vidéki központokban vagy a közelükben működő éttermekkel. //
Kapcsolódó cikkeink
Újabb pályázatok jelentek meg a fenntarthatóság terén
Az európai és a hazai mezőgazdasági gyakorlatokat egyre szorosabban határozzák…
Tovább olvasom >Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Szerdán került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >