Színtiszta higiénia

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 08. 30. 10:56

Évente átlagosan 320 ezer ételmérgezéses esetet regisztrálnak az EU-ban, amelyekben a keresztfertőzés is szerepet játszik. Konyhai környezetben kiemelten fontos, hogy a szennyezett felületekről vagy helyiségekről ne kerüljön át fertőző anyag az élelmiszerrel érintkező területre.A HACCP élelmiszer-biztonsági előírásai közt jó gyakorlatként szerepel a hazánkban is egyre ismertebb, színkóddal ellátott eszközök, például tisztítókendők használata.

A Tork többször használható tisztítókendői összhangban állnak a HACCP előírásaival, és az ISEGA élelmiszeripari tanúsítvány által bizonyítottan alkalmasak élelmiszerrel való érintkezésre is. Költséghatékony megoldást kínálnak az egyes helyiségek elkülönített tisztítási folyamataira, emellett a személyzet számára is egyértelmű higiéniai rutint alakítanak ki. A Tork tisztítókendők tartósak, jó nedvszívó képességűek, és többszöri felhasználás ellenére sem szakadnak szét. A konyhai tisztításhoz a zöld, a fokozott higiéniai kockázatú helyekre, például mosdókba, toalettekbe a piros ajánlott, a sárgát a higiéniai szempontból kevésbé kockázatos területekre javasolják (például csaptelepek), a kék kendőket pedig általános felületek tisztítására. //

Kapcsolódó cikkeink