Színtiszta higiénia
Évente átlagosan 320 ezer ételmérgezéses esetet regisztrálnak az EU-ban, amelyekben a keresztfertőzés is szerepet játszik. Konyhai környezetben kiemelten fontos, hogy a szennyezett felületekről vagy helyiségekről ne kerüljön át fertőző anyag az élelmiszerrel érintkező területre.A HACCP élelmiszer-biztonsági előírásai közt jó gyakorlatként szerepel a hazánkban is egyre ismertebb, színkóddal ellátott eszközök, például tisztítókendők használata.
A Tork többször használható tisztítókendői összhangban állnak a HACCP előírásaival, és az ISEGA élelmiszeripari tanúsítvány által bizonyítottan alkalmasak élelmiszerrel való érintkezésre is. Költséghatékony megoldást kínálnak az egyes helyiségek elkülönített tisztítási folyamataira, emellett a személyzet számára is egyértelmű higiéniai rutint alakítanak ki. A Tork tisztítókendők tartósak, jó nedvszívó képességűek, és többszöri felhasználás ellenére sem szakadnak szét. A konyhai tisztításhoz a zöld, a fokozott higiéniai kockázatú helyekre, például mosdókba, toalettekbe a piros ajánlott, a sárgát a higiéniai szempontból kevésbé kockázatos területekre javasolják (például csaptelepek), a kék kendőket pedig általános felületek tisztítására. //
Kapcsolódó cikkeink
Nemcsak a hulladékot csökkentik, időt is megtakarítanak a belső mag nélküli toalettpapírok
Megkönnyíti az épületfenntartók és létesítménymenedzserek életét, hogy egyetlen, belső mag…
Tovább olvasom >Újra felfedezik a hagyományos megoldást a férfiak
A borotválkozás nem csak a reggeli rutin elhagyhatatlan része, hanem…
Tovább olvasom >A higiéniai és vendéglátóipar dolgozói tüntettek Brüsszelben
Több száz európai biztonsági, higiéniai és vendéglátóipari dolgozó gyűlt össze…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >