Színtiszta higiénia
Évente átlagosan 320 ezer ételmérgezéses esetet regisztrálnak az EU-ban, amelyekben a keresztfertőzés is szerepet játszik. Konyhai környezetben kiemelten fontos, hogy a szennyezett felületekről vagy helyiségekről ne kerüljön át fertőző anyag az élelmiszerrel érintkező területre.A HACCP élelmiszer-biztonsági előírásai közt jó gyakorlatként szerepel a hazánkban is egyre ismertebb, színkóddal ellátott eszközök, például tisztítókendők használata.
A Tork többször használható tisztítókendői összhangban állnak a HACCP előírásaival, és az ISEGA élelmiszeripari tanúsítvány által bizonyítottan alkalmasak élelmiszerrel való érintkezésre is. Költséghatékony megoldást kínálnak az egyes helyiségek elkülönített tisztítási folyamataira, emellett a személyzet számára is egyértelmű higiéniai rutint alakítanak ki. A Tork tisztítókendők tartósak, jó nedvszívó képességűek, és többszöri felhasználás ellenére sem szakadnak szét. A konyhai tisztításhoz a zöld, a fokozott higiéniai kockázatú helyekre, például mosdókba, toalettekbe a piros ajánlott, a sárgát a higiéniai szempontból kevésbé kockázatos területekre javasolják (például csaptelepek), a kék kendőket pedig általános felületek tisztítására. //
Kapcsolódó cikkeink
Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >Nemcsak a hulladékot csökkentik, időt is megtakarítanak a belső mag nélküli toalettpapírok
Megkönnyíti az épületfenntartók és létesítménymenedzserek életét, hogy egyetlen, belső mag…
Tovább olvasom >Újra felfedezik a hagyományos megoldást a férfiak
A borotválkozás nem csak a reggeli rutin elhagyhatatlan része, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Visit Hungary: közel negyedmillió vendégéjszaka a Valentin-hétvégén
A Valentin-hétvége mintegy 243 ezer vendégéjszakát hozott a hazai szálláshelyeknek,…
Tovább olvasom >A mesterséges intelligencia konyhába épített lehetőségei is bemutatkoznak a szakkiállításon
Az idei év egyik fontos konyhai trendjét, a mesterséges intelligencia…
Tovább olvasom >