Szintet lépnek a Coop Denmark élelmiszer-hulladékra vonatkozó intézkedései
Az élelmiszer-hulladék mennyiségét 2020-ra felével csökkenteni kívánó és ezért 2013 óta rendszerszinten dolgozó Coop Denmark a Stop Spild Lokalttal szövetkezett az élelmiszer-fölösleg adományozására. A Stop Spild Lokalt önkéntesek által működtetett szervezet, amely az élelmiszer-fölösleg rászorulóknak való újraelosztásával foglalkozik. Az együttműködés keretében a Coop a 200 üzletében megmaradt élelmiszert az ünnepek idején és rendszeresen a szervezetnek adományozza.
A Coop és a Stop Spild Lokalt elsőként 2018 karácsonyán dolgozott együtt, amikor is 150 tonna élelmiszert mentettek meg a szemétbe kerüléstől. A következő évben a szervezet a karácsonykor 200 tonna élelmiszer-fölösleget osztott szét a pénzügyi nehézségekkel küzdők körében.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve…
Tovább olvasom >A Coop 365discount a zöldség és gyümölcs áfájának csökkentését szorgalmazza
A Coop 365discount dán kiskereskedelmi vállalat a friss gyümölcsök és…
Tovább olvasom >Négy milliárd fontot fektet a Lidl a brit élelmiszeriparba 2023-ban
Tervei szerint a Lidl GB 2023-ig 4 milliárd fontot invesztál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >