Szintet lépnek a Coop Denmark élelmiszer-hulladékra vonatkozó intézkedései
Az élelmiszer-hulladék mennyiségét 2020-ra felével csökkenteni kívánó és ezért 2013 óta rendszerszinten dolgozó Coop Denmark a Stop Spild Lokalttal szövetkezett az élelmiszer-fölösleg adományozására. A Stop Spild Lokalt önkéntesek által működtetett szervezet, amely az élelmiszer-fölösleg rászorulóknak való újraelosztásával foglalkozik. Az együttműködés keretében a Coop a 200 üzletében megmaradt élelmiszert az ünnepek idején és rendszeresen a szervezetnek adományozza.
A Coop és a Stop Spild Lokalt elsőként 2018 karácsonyán dolgozott együtt, amikor is 150 tonna élelmiszert mentettek meg a szemétbe kerüléstől. A következő évben a szervezet a karácsonykor 200 tonna élelmiszer-fölösleget osztott szét a pénzügyi nehézségekkel küzdők körében.
Kapcsolódó cikkeink
Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40.000 lejáratközeli árucikket kell leértékelnie…
Tovább olvasom >Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve…
Tovább olvasom >A Coop 365discount a zöldség és gyümölcs áfájának csökkentését szorgalmazza
A Coop 365discount dán kiskereskedelmi vállalat a friss gyümölcsök és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >