Szerethetőbb menzát hozhat a közétkeztetési rendelet új változata
Szerethetőbbé teheti a menzát a közétkeztetési rendelet új változata Gál Péter Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke szerint.
A szakember az M1 aktuális csatornán szombat reggel elmondta: az új változatnál fontos szempont volt az ételek élvezeti értéke, élményszerűsége.
Hozzátette, ha a menzai koszt ízlik a gyerekeknek, akkor az segítheti az egészséges táplálkozással kapcsolatban megfogalmazott célok elérését is.
Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy lezárultak a szakmai egyeztetések, és napokon belül megjelenik a közétkeztetési rendelet új változata. Az államtitkár az új rendeletből három lényeges elemet emelt ki: a sóbevitel mértékének változását, a mesterséges édesítőszerek tiltását és a tej zsírtartalmának emelését. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Parlament új szabályokat fogadott el egyes élelmiszereknél a fogyasztók tájékoztatására
Az Európai Parlament (EP) elfogadta a „reggeli irányelvek” módosítását –…
Tovább olvasom >Az egészséges termékek irányába mozdulna el a Tesco
A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszer-kereskedőjeként, nem csupán a…
Tovább olvasom >A sárkány éve – gasztronómiai várakozások 2024-ben
Hatalmas energiák ébredését jelzi a kínai asztrológia a sárkány évében, amelyre…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért
A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért…
Tovább olvasom >