Szép Bocuse d’Or-szereplés

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 02. 20. 18:17

A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után a magyarok a január 26–27-én rendezett lyoni döntőről is elhozták az előkelő Legjobb tál különdíjat, és a versenyt a 13. helyen zárták.

Magyarok a dobogón

A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.

A magyar csapat élén a Hunguest Sóstó executive séfje, Kelemen Roland állt, commis-ja a siófoki Fodor Noel volt. Coachként Szabó László Hungastnál segítette a csapatot, a kóstolózsűriben a két éve 3. helyezést elérő Dalnoki Bence képviselte az országot. A dobogó legfelső fokára a házigazdák, azaz a francia csapat állhatott, második helyen a dánok végeztek, a harmadikak a svédek lettek. A legjobb commis díját szintén a franciák vihették haza, a legjobb tányér Norvégiáé lett.

A táltémához őzhúst kellett használni, valamint libamájat és gyümölcsöt, a side dish-feladat tea és töltött tészta volt, a tányértéma pedig zelleres, halas, homáros minitál alkotása. //

Kapcsolódó cikkeink