Szekszárdon helyi termékek boltja épül

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 11. 12:40

Helyi termékeket forgalmazó bolt építését kezdte meg Szekszárdon az Eco-Sensus Nonprofit Kft., az üzlet köztes felvásárló nélkül kínál értékesítési lehetőséget a szekszárdi kistérség termelőinek – közölte a cég.

A kft. 30 millió forintból a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával alakítja ki az üzletet, amely a tervek szerint 2012 tavaszán nyílik meg. A bolt a cég fenntartható helyi élelmiszer-rendszer kidolgozását célzó projektjének keretében épül.

Csillag Péter projektfelelős elmondta: létrehoztak egy adatbázist, amelyben mintegy 200 helyi termelő szerepel, ennek alapján pedig marketing céllal kiadnak kézikönyvet is, amelyben 50 termelő jelenik majd meg. Elsősorban a helyi, kézműves termékeket előállítók, mezőgazdasági kistermelők, a Tolna megyében működő biogazdaságok számára kínálnak értékesítési lehetőséget.


A projekt részeként a Szekszárd környéki, helyi termékeket előállítók saját emblémát is kapnak, hogy a közvetlenül értékesített árujuk könnyebben azonosítható legyen.

Az Eco-Sensus Nonprofit Kft. korábban reprezentatív felmérést végzett Tolna megyében a helyi termékek fogyasztásáról, amelyek népszerűsítésére internetes kampányt is indított. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 32 százaléka fogyaszt nagyrészt helyi termékeket, és kétharmaduk számára fontos, hogy Tolna megyei termék kerüljön az asztalukra – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink