Szegeden nyitott meg a 14. magyarországi Auchan töltőállomás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 28. 11:46

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházában évi mintegy 40 millió vásárlót fogad. Az áruházak többsége mellett önkiszolgáló, diszkontbenzinkutakat is üzemeltet a vállalat.A mai napon megnyitott a 14.hazai Auchan töltőállomás, ezúttal Szegeden. Az áruházlánc célja, hogy minden hazai áruház mellett legyen benzinkút is, így a vásárlók a vásárlás mellett a kedvező árú tankolással is spórolhassanak kiadásaikon. Az ünnepélyes avatáson Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere is részt vett.

Auchan-Szeged

Az Auchan Magyarország Kft. az elmúlt években sok változást élt meg, 7 új áruház és velük egy töltőállomás csatlakozása volt a legnagyobb kihívás még 2012-ben. 2013 a konszolidáció, megerősödés éve volt a vállalatnál, a 19 áruházzal országossá bővült áruházlánc összehangolta és megerősítette kereskedelmi politikáját. Az áruházlánc az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg. 2014-ben a vállalat célja, hogy újabb töltőállomásokat nyisson meg azok mellett az áruházak mellett, ahol még nincs benzinkút.

„2014-ben 5 milliárd forint beruházást fogunk megvalósítani Magyarországon, melynek felét a meglévő áruházaink mellé tervezett új töltőállomások létesítésére szánjuk. Az első idei beruházás a szolnoki töltőállomásunk volt júniusban, melyet a fóti és most a szegedi követ. Hamarosan a miskolci, budaörsi áruházaink melletti benzinkutak is megnyílnak. Célunk, hogy minden áruházunk mellett, ahol lehetséges, üzemeltessünk töltőállomást is, erre jelentős igény mutatkozik a vásárlók részéről is, mert kedvező árú és kiváló minőségű üzemanyagainkkal hozzájárulunk a vásárlóerő növeléséhez” – mondta el Bernard Guntz, az Auchan Magyarország Kft. expanziós és beruházási igazgatója az avatáson.

Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere a városvezetés nevében hozzáfűzte: „Örömmel látjuk, hogy az Auchan megtalálta a helyét Szegeden, és hogy tartani tudják azon két évvel ezelőtt tett ígéretüket, miszerint megtartják az átvett munkaerőt és tovább fejlesztik szolgáltatásaikat. Az elmúlt 2 év során minden egyes évben bővítették egy újabbal a meglévő szolgáltatásaik körét, először a Decathlon letelepedésére teremtettek helyet, majd a benzinkút létesítésével tették még komplexebbé szegedi működésüket.”

„A szegediek életét még inkább szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy már töltőállomás is működik az áruház mellett. A kút nyitása is bizonyítja, hogy folyamatosan fejlődik a kereskedelmi park: tavaly nyitott meg a Decathlon, most a benzinkutat avatjuk fel.Bízom benne, hogy a szegediek még elégedettebbek lesznek azáltal, hogy egyszerre mindent el tudnak intézni, egy helyen. Ez egy nagyon nagy lépés az áruház életében!” – tette hozzá Hajdú Zsolt, az Auchan szegedi áruházának igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink