Százmilliárdot költünk el a neten

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 12. 00:06

Noha az idén a hazai kereskedelem bevételeinek még alig egy százaléka származik világhálós vásárlásokból, ez az összeg mégis közelít a 100 milliárd forinthoz. 2009-ben a Bookline nyerte el az Év Legjobb Internetes Kereskedője címet.

A magyarországi internetezők negyede számít online vásárlónak, ez is csak a lakosság kevesebb mint 10 százalékát reprezentálja.
Évről évre bővül a webboltokban árusított termékek és szolgáltatások köre, ám a még a válság idején is növekedést felmutató korszerű kereskedelmi forma a fizetés módját tekintve jelentős lemaradásban van a nemzetközi trendekhez képest. Az elektronikus fizetést a neten vásárlók legfeljebb 4 százaléka használja. Ez nemcsak a bizalmatlansággal magyarázható, hanem a bankok túl bonyolult online fizetési rendszereivel is. Így nem véletlen, hogy a hazai e-kereskedők sorra nyitják az „offline” boltokat is  – írja a Világgazdaság nyomán a privatbankar.hu.
Idén az Év Internetes Kereskedője  a Bookline.hu Nyrt. lett, tízezer felhasználó közel nyolcszáz webáruházból választotta.Kapcsolódó cikkeink