Százezer euróba kerül a salzburgi luxuskaviár
Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.
Az arany nélküli változatot mintegy 65 ezer euróért, vagyis csaknem húszmillió forintos kilogrammonkénti áron kínálják. A salzburgi haltenyésztő, Walter Grüll egyike azon keveseknek, akik évek óta sikeresen tenyésztik ezt a halfajtát.
Az arannyal dúsított kaviár előállítása nem könnyű, mivel az albínó tokhal tizenkét év után ívik. Az ikrát feldolgozás során két napig szárítják, így súlyának 80 százalékát elveszti. Aztán „morzsolják”, majd 22 karátos arannyal dúsítják. Egy kilogramm „aranykaviárhoz” csaknem öt kilogramm ikra szükséges.
Szakértők szerint az arany erősíti az immunrendszert, a kaviár ízét pedig még intenzívebbé teszi.
A luxuskaviárt leginkább a svájci csúcsgasztronómiában használják fel, de a salzburgi halbirtok Dubajba, Szingapúrba és Dél-Afrikába is szállít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vártnál jelentősebben nőtt a Prada csoport negyedéves bevétele
Az elemzők által vártnál erőteljesebben nőtt a Prada olasz luxuscikkgyártó…
Tovább olvasom >Csökkent a világ legnagyobb luxuscikk-gyártója, az LVMH negyedéves bevétele
Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb…
Tovább olvasom >Nőtt a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának a bevétele
Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb…
Tovább olvasom >További cikkeink
On The Go mikroboltot nyitott a brit Co-op
Az Egyesült Királyságban működő Co-op új „On The Go” mikrobolt-formátummal…
Tovább olvasom >Nem minden boltban használható a 30 ezer forintos nyugdíjas élelmiszer-utalvány
Szeptember 1. és október 15. között kézbesítik azt a 30…
Tovább olvasom >K&H:egyre több hazai kkv keresi az EU-s pályázati lehetőségeket
Újra fellángolt a pályázási kedv a hazai kis- és középvállalkozások…
Tovább olvasom >