Százezer euróba kerül a salzburgi luxuskaviár
Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.
Az arany nélküli változatot mintegy 65 ezer euróért, vagyis csaknem húszmillió forintos kilogrammonkénti áron kínálják. A salzburgi haltenyésztő, Walter Grüll egyike azon keveseknek, akik évek óta sikeresen tenyésztik ezt a halfajtát.
Az arannyal dúsított kaviár előállítása nem könnyű, mivel az albínó tokhal tizenkét év után ívik. Az ikrát feldolgozás során két napig szárítják, így súlyának 80 százalékát elveszti. Aztán „morzsolják”, majd 22 karátos arannyal dúsítják. Egy kilogramm „aranykaviárhoz” csaknem öt kilogramm ikra szükséges.
Szakértők szerint az arany erősíti az immunrendszert, a kaviár ízét pedig még intenzívebbé teszi.
A luxuskaviárt leginkább a svájci csúcsgasztronómiában használják fel, de a salzburgi halbirtok Dubajba, Szingapúrba és Dél-Afrikába is szállít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vártnál jelentősebben nőtt a Prada csoport negyedéves bevétele
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csökkent a világ legnagyobb luxuscikk-gyártója, az LVMH negyedéves bevétele
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nőtt a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának a bevétele
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hiába feleződött a kakaó ára, a csokoládé nem lesz olcsóbb
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Temu letarolja a hazai webshopokat – a karácsony sem hoz változást
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöldhitelezés: lendületben a fenntartható finanszírozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

