Száz éves sikersztori – Kezdődik Kölnben az Anuga
Szombaton nyílik a világ legnagyobb élelmiszervására, az Anuga Kölnben. Öt napon át több mint száz ország 7 500 kiállító cége – köztük hetven magyar – várja a tapasztalatok szerint 165 ezer feletti szakmai látogatót, akik több mint 190 országból keresik majd fel a Rajna parti vásárvárost. Amíg a kiállítók több mint 90 százaléka külföldi, addig a látogatók 30 százalékát várják más országokból.
Ünnepi jelleget ad az élelmiszerek világpiaci csúcstalálkozójának, hogy most száz éves az Anuga, mivel az elsőt 1919-ben tartották, akkor még Stuttgartban. Érdekesebb azonban a jövő, mondja Lorenz Rau, az Anuga igazgatója egy interjúban: „Most is bemutatunk új termékeket és trendeket az Anuga Trend Zónában, és megrendezzük az innovatív ízek show-ját is. De a fejlődés jelenlegi irányai mellett fókuszálunk az élelmiszerek jövőjére is. Hiszen néhány év múlva tíz milliárd ember fog élni a Földön. Kulcskérdés, hogy ennyi embert milyen módon lehet majd élelmezni. Az Anugán fontosnak tartjuk ezt, és most először helyet adunk a kizárólag élelmiszerek jövőjével foglalkozó „Anuga Horizont 2050” platformnak. Aki azt felkeresi, tájékozódhat a következő évtizedekre vonatkozó tervekről, víziókról és megoldásokról. Az „inspirációk új bulvárján” találkozhat élelmiszergyártó vállalatok vezetőivel, szakértőkkel újdonságok bevezetéséről, az új technológiák várható hatásairól, amelyek megváltoztatják az egész iparágat. Legfontosabb az ellátási lánc átláthatósága és biztonsága. De lényeges szerepet játszik a fejlődésben a nagyobb kényelem és fenntarthatóság mellett az is, hogy kevesebb hulladék keletkezzen.”
Folytatják bevált, sikeres „Tíz szakvásár egy tető alatt” koncepciójukat, aminek jegyében a kiállító cégek kínálatukat kategóriánként jól áttekinthetően mutathatják be kategóriánként jól elkülömítve, húskészítménytől édességig.
B.E.
Kapcsolódó cikkeink
Hazai termékek elismerését segíti a minőségrendszerekhez történő csatlakozás
Piaci előnyökkel is jár a minőségrendszerekben való részvétel. Ennek támogatására…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >Ellátási lánc: kevésbé hatékony az AI a frontvonalban
A Gartner friss adatai szerint a generatív mesterséges intelligencia (AI)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >