Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek világszerte. Ezért is jelentős, hogy Magyarországon már 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10 budapesti és 2 vidéki hotel vesz részt a pazarlás elleni kezdeményezésben. A fővárosi szállodák összesen 6000 kg élelmiszert mentettek meg.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A Hilton mellett más, rangos budapesti szállodák is megtalálhatóak a Munchon: a Hotel Oktogon, a Hotel Nemzeti, a Hotel Moments, a Netizen Hotel, a Hotel President, a Diamond Hill Hotel&Restaurant, az Alta Moda Fashion Hotel és a Hotel Vision is részt vesznek az ételmentésben. A legnépszerűbbnek azonban nem egy fővárosi, hanem egy egri szálloda bizonyult: az egri Minaret Hotel és Étteremben mentették meg a legtöbb ételt a pazarlástól. A második legnépszerűbb a Hotel President, a harmadik helyen pedig a Hotel Moments szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
Közös cél, eltérő utak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Közép-Európa a non-food diszkontok célkeresztjében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf: „Az is törzsvendég, aki évente egyszer jut el hozzánk”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországra érkezik a Popeyes – ősszel nyílik az első budapesti étterem
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újabb bevásárlóközpontját újította fel az Indotek Group
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visit Hungary: 17 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma a Balatonnál MotoGP-nek is köszönhetően
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >