Szállodák a fenntarthatóságért

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 06. 05. 19:43

Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek világszerte. Ezért is jelentős, hogy Magyarországon már 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10 budapesti és 2 vidéki hotel vesz részt a pazarlás elleni kezdeményezésben. A fővárosi szállodák összesen 6000 kg élelmiszert mentettek meg.

A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.

A Hilton mellett más, rangos budapesti szállodák is megtalálhatóak a Munchon: a Hotel Oktogon, a Hotel Nemzeti, a Hotel Moments, a Netizen Hotel, a Hotel President, a Diamond Hill Hotel&Restaurant, az Alta Moda Fashion Hotel és a Hotel Vision is részt vesznek az ételmentésben. A legnépszerűbbnek azonban nem egy fővárosi, hanem egy egri szálloda bizonyult: az egri Minaret Hotel és Étteremben mentették meg a legtöbb ételt a pazarlástól. A második legnépszerűbb a Hotel President, a harmadik helyen pedig a Hotel Moments szerepel. 

Kapcsolódó cikkeink