Szallas.hu: négyszer többen utaznak el a hosszú hétvégén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 28. 10:48

A húsvéti rekord után sem lankad a magyarok utazási kedve, egy átlagos májusi hétvégéhez képest négyszer többen utaznak el a munka ünnepének hosszú hétvégéjén – derült ki a Szallas.hu legfrissebb, MTI-nek küldött elemzéséből. Minden 4. vendég SZÉP-kártyával fedezi kikapcsolódását, a legtöbb vendég Budapestre, Gyulára és Egerbe utazik.

szall szob

A portál adatai szerint a fővárosi szállodák csaknem teltházzal üzemelnek a hétvégére, alig van már szabad hely. Igaz, a vendégek többsége külföldi Budapesten, a belföldiek körében a vidéki wellness-szállodák népszerűbbek.
A munka ünnepét sokan belföldi pihenéssel töltik, a foglalások jelentősebb része 2 éjszakára, 3 napra szól – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.
Az átlagos foglalási értekhez képest a SZÉP-kártyával fizetők 20 százalékkal többet, közel 47 000 forintot hajlandók áldozni a kikapcsolódásra.
Ezúttal a főváros vezeti az üdülési listát, amelyet Gyula, Eger és Pécs követ, Budapest mellett a történelmi és wellness-városok népszerűsége megrendíthetetlen – tette hozzá Mészáros Judit. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink