Szakács versenyzőket várnak a WorldSkills Kazan 2019 Szakmák Olimpiájára és EuroSkills Graz 2020 Szakmák Európa-bajnokságára
A Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum, a Bocuse d’Or Akadémia, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft, az AccorPannónia Hotels Zrt., a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat SZAKÁCS SZAKMÁBAN (Cooking) a „szakmák olimpiájának” is nevezett versenyen 2019-ben Kazanban, valamint 2020-ban Grazban.
Kiket?
Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják:
• A több fordulós válogatóversenyeken való részvételt.
• A szponzorok és szakértők közreműködésével vezetett több hónapon át tartó felkészítést az általuk biztosított képzőhelyeken.
• WorldSkills Kazan 2019: Betöltötték a 18. életévüket és 1997.01.01. után születtek. • EuroSkills Graz 2020: Betöltötték a 18. életévüket és 1995.01.01. után születtek.
Hogyan?
A www.skillshungary.hu weboldalon a versenyezni szeretnék/jelentkezés menüpont alatt található online űrlap kitöltésével.
Meddig? Jelentkezési határidő: 2019. január 31. Tervezett menetrend?
Előválogató tervezett időpontja: 2019. FEBRUÁR 15.
Helye: Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC. Gundel Károly Szakképző Iskolája, Budapest, Ecseri út 7, 1097
Mit kell hozni?
Kézi eszközök (kések, formázók), botmixer, kutter, elektromos habverő, mérleg, habszifon, szűrők Döntő tervezett időpontja: 2019. március 12.-13. Helye: Szakma Sztár Fesztivál HUNGEXPO Budapest Albertirsai út 10. 2 Mit kell hozni? kézi eszközök (kések, formázók), botmixer, kutter, elektromos habverő, mérleg, habszifon, szűrők
Mi várható a válogatón?
A versenyen magas színvonalú egyéni munkára való képesség, magas szintű szakmai tudás, szakmai alázat, kreativitás, stressz tűrő képesség, valamint érzelmi kiegyensúlyozottság nélkülözhetetlen. A verseny hivatalos nyelve az angol, így társalgási szintű, szakmai angol nyelvtudás szükséges. A válogató verseny a jelentkezők száma alapján 1 vagy 2 körben kerül lebonyolításra. A beosztás sorsolással dől el, amelynek eredményéről a versenyzőket e-mailben tájékoztatjuk a verseny előtt legkésőbb 3 nappal.
Verseny időrendje
Délelőtti csoport Délutáni csoport Érkezés, átöltözés 7.00-7.20 12.00- 12.20 Mystery Basket ismertetése angolul 7.20-7.40 12.20- 12.40 Konyha sorsolása, menüírás magyarul és angolul 7.40-8.20 12.40- 13.20 Konyha, eszközök bemutatása, saját eszközök bepakolása 8.20-9.00 13.20- 14.00 Konyhai munka 9.00-13.00 14.00- 18.00 Vegán meleg előétel tálalása (1/2 óra) 11.30-12.00 16.30-17.00 Halas főétel tálalása (1/2 óra) 12.00-12.30 17.00- 17.30 Tányérdesszert tálalása (1/2 óra) 12.30-13.00 17.30.- 18.00
Feladatok:
1. Vegán meleg előétel 2. Halas főétel 3. Tányérdesszert 1. Vegán meleg előétel tálalása ˗ három ételelem ˗ egy meleg mártás minimum – (teljes súly minimum 150 gramm, maximum 200 gramm) 2. Halas főétel tálalása ˗ három köret, ebből egy keményítőtartalmú ˗ egy meleg mártás minimum – (teljes súly minimum 300 gramm, maximum 380 gramm) 3. Tányérdesszert tálalása ˗ egy tésztaelem (saját készítésű) – (teljes súly minimum 150 gramm, maximum 200 gramm) Rendelkezésre álló idő összesen (készítésre és tálalásra): 240 perc. Az ételekhez használható nyersanya 3 Az ismert alapanyagokon túl a verseny reggelén hirdetjük ki a Mystery Basket-ban bekészített 5 féle titkos alapanyagot, melyeket a versenyzőnek kötelező fel kell használnia versenymunkájához. A válogató versenyen 3 adag ételt kell készíteni fogásonként (2 kóstoló zsűri, 1 display fotó). Rendelkezésre álló konyhai berendezések, eszközök: Elektromos tűzhely sütővel, sokkoló, hűtő, szalamander, konyhai edényzet, fehér tányérok a tálaláshoz. Hozható eszközök: kézi eszközök (kések, formázók), konyhai edényzet, botmixer, kutter, elektromos habverő, mérleg, habszifon, legfeljebb egy féle hő közlésre alkalmas kisgép (thermomix, sous-vide kád, stb.)
További információ a versenyekről: www.skillshungary.hu valamint Kis Zoltán szakértőnél +36 20 2345 960 info@vendeglatasmenedzsment.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >