Szabálytalanságokat tárt fel a Nébih egy péküzemben
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a hét elején egy pékség budapesti, XIII. kerületi üzemében tartott ellenőrzése során megállapította, hogy a külföldi tulajdonú üzemben sem az alapanyagok és termékek nyomon követését, sem a gyártást nem dokumentálták megfelelően, valamint a raktárban, a feldolgozótérben és a hűtőben csótányokat is találtak – közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az ellenőrzés során több mint 3 mázsa alapanyagot, félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.
Az érintett vállalkozás adatai elérhetők a kormany.hu oldalon közzétett jogsértési listán.
Az üzem működését a feltárt hiányosságok javításáig felfüggesztette a hatóság, mivel ennek azóta eleget tettek az üzemeltetők, az ismételt hatósági szemle után újra indulhatott a gyártás – tették hozzá.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – olvasható a Nébih közleményében.
Kapcsolódó cikkeink
Kapszulakamrával az élelmiszerpazarlás ellen – a Nébih Maradék nélkül program tanácsai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kiemelt hatósági ellenőrzés indult az óvodások tömeges megbetegedése ügyében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nyolc év alatt harmadával csökkent az élelmiszer-pazarlás Magyarországon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe októberben, rekordközeli gabonakészletek várhatóak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szigorodnak az uniós előírások az élelmiszer-adalékanyagokra – új szabályok a tartósítószerek és édesítőszerek használatában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Sentix: borúlátóbbakká váltak a befektetők az euróövezetben novemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >



