Svájcban kutatják a jövő reggelijét
A napokban jelentette be a Nestlé S.A. és a General Mills közös vállalata, a gabonatermékekre specializálódott Cereal Partners Worldwide (CPW), hogy új innovációs központot nyit a svájci Orbe városában.
A közel 50 millió svájci frankból épülő központ olyan reggeli gabonatermékek fejlesztésén dolgozik majd, melyek kiegyensúlyozottabb tápanyagtartalmuknak, frissességüknek, ízüknek és textúrájuknak köszönhetően kedvezőbb élettani hatásúak lesznek.
„Ebben az irányban már eddig is jelentős lépések történtek. 2003 óta világszinten a Nestlé gabonatermékei révén 2,5 milliárd adag előnyös táplálkozás-élettani hatású teljes értékű gabona került a családok asztalára. Ezzel párhuzamosan pedig a Nestlé cereáliák sótartalma 5041 tonnával, míg hozzáadott cukortartalma 766 tonnával csökkent”- nyilatkozta Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusa.
A CPW Innovációs Központ célja, hogy a reggeli termékek területén egyesítse a General Mills gyártástechnológiai ismereteit és a Nestlé 50 éves kutatás-fejlesztési tapasztalatát, továbbá mindkét vállalat sokéves tudását az élelmiszer- feldolgozásban.
A beruházást 2009 elején kezdték meg, a K+F (kutató-fejlesztő) központ várhatóan 2010 nyarán nyitja meg kapuit.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >