Svájc földalatti logisztikai rendszerrel csökkenti a környezetszennyezést

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 02. 11:46

Svájc új Cargo Sous Terrain (CST) logisztikai rendszere a kis komponensű áruk rugalmas szállításának legújabb innovációja.

Az innovatív logisztikai rendszer hálózata folyamatosan bővül – Fotó: cst.ch

A CST rendszer egy magánfinanszírozású kezdeményezés, amelynek célja egy fenntartható, hatékony és környezetbarát földalatti teherszállítási rendszer létrehozása. A rendszer alagutak és barlangok hálózatából áll, amelyekben a teherjárműveket mágneses levitációs pályákon szállítják. A CST projekt forradalmasíthatja az áruszállítást és a közlekedést Svájcban, és globális precedenst teremthet a fenntartható közlekedési megoldások terén.

A hálózat első része több mint 70 kilométer hosszú, Härkingen-Niederbipptől Zürichig tart. A rendszer várhatóan 2031-re lesz teljesen működőképes. A cég szerint a hálózat többi részét 2045-re építik ki.

A környezetkímélő áruszállításra alkalmas CST rendszer alagutak hálózatát használja a termelési és logisztikai telephelyek és a városi központok összekapcsolására. Miután az árut a föld alá szállították, a föld felett szétosztják a 100 százalékban megújuló energiával működő, környezetbarát járművekben. Ez segít csökkenteni a forgalom- és zajkibocsátást, ezáltal a CST valóban fenntartható megoldás.

Katrina Lane / Springwise

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek