Kitűnő eredmény az ifjúsági szakács vb-n
Pereszlényi Alexandrának, a Gundel sous chef-jének majdnem sikerült megismételnie az akkor 3. helyet szerző Mede Ádám két évvel ezelőtti eredményét: a tehetséges fiatal szakács a szeptemberben Frankfurtban megrendezett Jeunes Chefs Rôtisseurs nemzetközi versenyen – a mezőny legfiatalabbjaként – kevéssel lemaradva a dobogóról, a 4. helyen végzett. A hírek szerint a zsűri dicsérte Alexandra alapos felkészültségét, korrekt munkáját, szép tálalásait, jó időbeosztását. A Chain versenyek szabályai szerint kapott „meglepetéskosárban” ezúttal nyelvhal, pisztráng és bárány volt, valamint mangó, borsó és articsóka.
A győztes a malaysiai Amelia Mei Vern Ng lett, aki a Kuala Lumpur-i Hotel Istana konyhájának csapatát erősíti, második helyre a holland Michel Oude Booijink, a harmadikra az ausztrál Christopher Allan Malone került. //
Kapcsolódó cikkeink
Kézenfekvő
A finger foodok folyamatosan fejlődő világa elsősorban a street foodból,…
Tovább olvasom >Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >A TOP 3-ban a Gundel kisfilmje a Santa Barbara-i filmfesziválon – A nap videója
Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >