Startupokkal együttműködve képzeli el ambiciózus növekedési terveinek megvalósítását a Mondelēz

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 04. 09:30

Az Oreo gyártójának kockázati tőkével foglalkozó részlege, a SnackFutures azt tervezi, hogy 2030-ig legalább megduplázza a portfóliójában lévő vállalatok számát.

A Mondelēz International fel kívánja gyorsítja kockázati tőkébefektetési ágának beruházásait, és a snack-óriás a startupoktól várja, hogy nagyobb mértékben járuljanak hozzá jövőbeli növekedéséhez.

Annak ellenére, hogy közel öt éve létezik a Mondelez SnackFutures néven ismert egysége, eddig mindössze hét befektetést eszközölt, amelyek nagyrészt három területre koncentrálódtak: az általa felforgatónak tekintett élelmiszeripari vállalatokra, a jóllétet előtérbe helyező snack-ipari szereplőkre, valamint a termékek előállításához használt új és újszerű technológiák fejlesztőire.

Richie Gray, a Mondelēz áprilisban a SnackFutures élére kinevezett alelnöke elmondta, hogy mivel az élelmiszeriparban fokozódik a diszrupció, és a vállalat keresi a módját annak, hogy a jövőben „felgyorsítsa” növekedését, ezért „az eddigieknél is életbevágóbb komolyabb figyelmet szentelni az ilyen vállalatok felkutatásának, azonosításának és az azokba történő befektetésnek”.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink